NAJAVA: 17.obljetnica smrti predsjednika Tuđmana

17. obljetnica smrti (10.prosinca 1999.godine) prvg hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđman i ove godine će se obilježiti u organizaciji Kluba veterana 148. brigade HV Zagreb i građana gradske četvrti Trnje.

Oni će organizirano i ove godine 10. prosinca na njegov grob polažući cvjetni aranžman HVALA TI odati počast i oblilježiti 16. obljetnicu smrti predsjednika Tuđmana.

Zbog dolaska velikog broja ljudi na grob i oko groba te nedostatka državnog protokola obilježavanja, mi, hrvatski branitelji smo se organizirali i dogovorili protokol obilježavanja na Mirogoju. Dopis su uputili nizu državnih institucija i upravi gradskog groblja Mirogoj, sa zamolbom za pomoći, stoji u priopćenju koji su izdali.

Ove godine 2016. kao i prošlih godina, spremamo se, doći 10. prosinca u 10.00 sati, i od crkve Krista Kralja, u organiziranoj koloni, otići do groba dr. Franje Tuđmana. Tamo ćemo, prema dogovorenom protokolu, položiti vijence, cvjetni aranžman HVALA TI i lampaše, pomoliti se, održati minutu ponosne hrvatske tišine, te odslušati mirozov (ako dogovorimo).

Sv. Misa zadušnica će biti u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode (na Jarunu) u subotu 10.prosinca u 19.00 sati, u organizaciji obitelji Tuđman.

Pozivaju se svi koji to žele da dođu na misu.

Izaslanstva udruga mogu sudjelovati u protokolu i položi vijenac ili lampaš na grob dr. FRANJE TUĐMANA.

Pozovaju se hrvatski branitelji da u odorama HV ili hrvatskog redarstva nazoče Sv. Misi zadušnici u subotu u 19,00 u crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu.

Obilježavanjem godišnjice smrti bismo, kao i svi demokratski narodi svijeta i mi Hrvati pokazali poštovanje prema svom, prvom, hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju slobodne i samostalne Hrvatske Države. 

Dr. Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik je veliki i značajan čovjek hrvatske povijesti i uspostave slobodne Hrvatske države. Zaslužio je, svojim radom i ljubavlju za Domovinu i Hrvatski narod, trud svih nas, za dostojanstvenim i organiziranim počastima pri obilježavanju godišnjice smrti, stoji na kraju priopćenja Kluba veterana 148 brigade HV Zagreb

Klub veterana 148 brigade HV Zagreb,
predsjednik Milan Zanoški

foto:

VIDEO: obilježavanje smtri prvog hrvatskog predsjednika dr.Frane Tuđmana 2013.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *