Kontrola proizvoda: S tržišta se povlače dvije vrste jabuka

Kontrola kvalitete proizvoda na hrvatskom tržištu se nastvlja. Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je kako s tržišta povlači još dva proizvoda. Riječ je o dvije vrste jabuka – zelenom delišesu proizvođača Fragaria iz Zagreba koji na tržište stavlja Billa te crvenom delišesu proizvođača Moslavina voće iz Dugog Sela koji na tržište stavlja Victa iz Splita.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o opozivu proizvoda Clever – jabuka zelena delišes, pakirano u vrećice po 2 kg, bar kod, 3859889652865, LOT broj L4604, proizvodnja 2016., u kojem je utvrđena povećana količina pesticida. Tijekom provedbe službene kontrole sanitarne inspekcije zaprimljen je nalaz povećane količine pesticida klorpirifos u dozi od 0,049 +/- 0,012 mg/kg-ppm te isti nije prikladan za konzumaciju.

Uzorkovanje je provedeno 22. studenoga ove godine u maloprodajnom objektu Billa d.o.o., u Spinčićevoj 2j u Splitu. Na temelju provedene procjene rizika zaključuje se da su ostaci klorpirifosa opasni za zdravlje ljudi.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o opozivu proizvoda jabuka crveni delišes, proizvodnja 2016., u kojem je utvrđena povećana količina pesticida. Tijekom provedbe službene kontrole sanitarne inspekcije zaprimljen je nalaz povećane količine pesticida klorpirifos u dozi od 0,056 ± 0,014 mg/kg-ppm te isti nije prikladan za konzumaciju.

Uzorkovanje je provedeno 22. studenoga ove godine u maloprodajnom objektu VICTA d.o.o., u Spinčićevoj 2b u Splitu.

vezane objave

Inspektori na terenu, otkrivaju se novi slučajevi u aferi meso

Zbog salamonele povlaći se s tržišta talijanski pureći hamburger s ružmarinom

Nekvalitetna uvozna roba na policama trgovina u Hrvatskoj

hrt/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *