Potres pogodio Split i šire splitsko područje

Jak potres magnitude 4,6 po Richteru zatresao je danas Split i splitsko područje nešti iza 14 sati. Epicentar potresa bio je u podmorju između otoka Čiovo i Drvenika. Osim u Splitu potres se osjetio u Sinju, Trogiru, Omišu te na otoku Braču.

Tlo je podrhtavalo nekoliko sekundi, a na nekim zgradama u Splitu popucala su stakla. Popucala je i cesta na križanju splitske Vukovarske i Velebitske ulice u Splitu. Ljudi su u panici izlazili iz zgrada. Jako je treslo i u Trogiru, starom gradu, ali nema većih oštećenja. Nakon potresa nije bilo manjih podrhtavanja, javlja Dominik Strize iz Splita a prenosi hrt.hr.

Seizmološka služba RH priopćila je kako je potres zabilježen u 13.56 s epicentrom u podmorju kod Splita. Magnituda potresa iznosila je 4,6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Hrvatska gorska služba spašavanja na službenoj Twitter stranici objavila je im nisu upućeni pozivi za intervencije.

Splitska policija zabilježila je nekoliko poziva uznemirenih građana, većinom starije životne dobi.
Prema pisanju slobodnedalmacije.hr velika panika zavladala je i u zgradi Banovine u Splitu  čiji su zaposlenici počeli napuštati svoja radna mjesta, a uskoro su djelatnici pušteni kući. Iz brojnih zgrada čuo se lom stakala, a u pojedinim stanovima, kao i u redakciji Slobodne Dalmacije, od siline podrhtavanja popucali su zidovi.

Učenici su pušteni s nastave, mobiteli i telefoni stručnih službi zvone na sve strane, svi provjeravaju gdje su u trenucima straha bili njihovi najmiliji. Gradonačelnik Baldasar dao je preporuku da se popodnevna nastava ne održi, već da se djeca puste iz škole kući.

hrt/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *