Zagreb obranio titulu najbolje adventske destinacije u Europi

Zagreb obranio titulu najbolja adventska destinacija. Za tu prestižnu titulu ove godine su se natjecala čak 54 grada, a na službenoj internetskoj stranici Best places to Visit in Europe – Europe’s Best Destinations glasovalo se od 2. do 12. prosinca.

Zagreb je imao vrlo jaku konkurenciju jer su se za laskavu titulu, između ostaloga, borili čuveni advent u Beču, pa zatim francuski Strasbourg, njemački Köln, finski Helsinki, a Engleska je imala čak dva kandidata – London i Manchester.

Hrvatska metropola nudi idiličnu atmosferu doslovce na svakom koraku. Gradske ulice u božićnome ruhu jednostavno vas zovu da se pridružite plesu i pjesmi s obitelji i prijateljima, stoji u opisu zagrebačkoga adventa na stranici na kojoj se glasovalo.

A Zagreb se doista potrudio ove godine, ljepši je no ikad u vrijeme Adventa, mnoštvo je zanimljivih sadržaja koji su vidljivi i na nekim novim lokacijama u gradu. Ulice su, posebice u dane vikenda,  pune domaćih i stranih turista koji uživaju i adventskom ugođaju.

Program ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu kao i dosadašnjih godina uključuje Božićnu bajku na Trgu bana Jelačića, Advent na Europskom trgu i u parku Zrinjevac, Ledeni park s klizalištem na Tomislavovom trgu, Fuliranje u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici, dok je novost Advent na Gornjem Gradu sa otvorenim dvorištima poznatih palača te u Galeriji Klovićevi dvori i na Štrosu. Novost je i Advent u Novom Zagrebu, odnosno Ledena bajka Djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu i pred Muzejom suvremene umjetnosti, a novi su programi i u tzv. Design Districtu od Iblerovog do Kvaternikovog trga te Advent u tunelu Grič, Adventski samajm u predvorju Oktogon, u Martičevoj ulici a Advent se obilježava i u Zološkom parku na Maksimiru.

Advent u Zagrebu počeo je 26.studenog a adventska svečanost će trajati sve do 8.siječnja.

Čarolija Adventa u Zagrebu

hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *