Pljačkaši iz poslovnice Zagrebačkog holdinga odnijeli 800000 kuna

Trojica naoružanih maskiranih pljačkaša upali su sinoć oko 18.30 u prostorije Zagrebačkog holdinga u Aveniji Grada Vukovara i opljačkali veću količinu novca, navodno 800.000 kuna te pobjegli.

Razbojstvo je potrajalo svega par minuta. U prostorijama poslovnice, u kojoj građani plaćaju račune za usluge Holdinga, uz nekoliko zaposlenika i zaštitara zateklo se i nekoliko stranaka. Dvojica zaštitara navodno nisu bili naoružani. Razbojnici su navodno prijeteći pištoljem prisutnima naredili da legnu na pod, uzvikujući ‘ovo je pljačka, daj novac’.

Naoružane pljačkaše navodno su snimile nadzorne kamere kod vanjskih bankomata. U razbojstvu nije bilo ozlijeđenih osoba, kažu u policiji u kojoj se nije moglo doznati više detalja. Doznaje se kako je morala intervenirati i hitna zbog šoka i stresa koji su zaposleni doživjeli tijekom oružanog prepada.

Policija nije objavila iznos ukradenog novca, a pretpostavlja se da bi iznos mogao biti veći, s obzirom da su novac u toj poslovnici preuzimali zaštitari. Naime, prema zakonu pratnja novca obvezna je za iznose veće od 800.000 kuna.

hrt/hia
foto:hrt

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *