Spriječen bombaški napad na božićni sajam u Ludwigshafenu

Spriječen bombaški napad na božićni sajam u Ludwigshafenu,prenijeli su njemački mediji u petak pozivajući se na državno odvjetništvo.
Javnost se zgrozila kada je otkriven identitet terorista.
Radi se o 12-godišnjem dječaku iračkog podrijetla, rođen je u Ludwigshafenu 2004. godine i bio je “jako radikaliziran”, objavio je časopis Focus.

Eksplozivna naprava je zatajila u dva navrata, jednom u studenom i jednom 5. prosinca kada je napušteni ranac upao u oči jednom prolazniku. Policija je brzo otkrila počinitelja no istraga nije pokrenuta zbog toga što se u njemačkoj kazneni postupak ne može voditi za djecu mlađu od 14 godina. Državno odvjetništvo je poduzelo „sigurnosne mjere“.

Prema informacijama državnog odvjetništva, postoji sumnja da je 12-ogodišnjak održavao „intenzivne kontakte“ s pripadnicima tzv. Islamske države od kojih je i preko jedne internetske platforme za slanje poruka primio uputstva za napade.

Javna rasprava na temu izbjeglica i sigurnosti u Njemačkoj se pooštrila nakon što je otkriveno da je osumnjičeni u slučaju jedne silovane i ubijene 19-togodišnjakinje u Freiburgu, jedan maloljetni izbjeglica iz Afganistana. Pozornost javnosti je privukao i slučaj dvostrukog silovanja u Bochumu za što je osumnjičen jedan irački izbjeglica.

jutarnji.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *