Prvi božićni sajam u Uskoplju

U Uskoplju je po prvi put održan Božićni sajam kojim je upotpunjen ozračje nadolazećeg božića. Sajmom je održan posljednje adventske nedjelje 18. prosinca. Organizatri su brojni volonteri i entuzijasti Mladeži HDZ-a BiH Uskoplje, ZŽ KKK OO HDZ-a BiH Uskoplje i Frame Uskoplje.

Iako prohladna, posljednja adventska nedjelja bila je pravi mamac za nekoliko stotina Uskopljana koji su posjetili prvi Božićni sajam u Uskoplju. Uz tradicionalni Božićni koncert koji se održavao u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Uskoplju, Uskopljani su imali priliku po prvi put uživati u Božićnom sajmu.

Ispred župne crkve u Uskoplju vladao je božićni ugođaj s blještavim lampicama, ukrasima i mirisima kuhanog vina, kolača i medenjaka. Ondje su se smjestile brojne kućice u kojima su se mogli pronaći božićni ukrasi, prikladni suveniri, darovi i slično.

Naravno, posjetitelji su se u nekima od kućica mogli okrijepiti uz gastronomske specijalitete i čašu kuhanog vina ili neko drugo piće. Božićni ugođaj upotpunio je dolazak Djeda Božićnjaka, božićna glazba, koncert mladih Uskopljana i vatromet.

Ideja je da se ovaj projekt nastavi i iduće godine te da on preraste u tradicionalni Božićni sajam koji će se svake godine održavati u Uskoplju, poručili su organizatori.

BiH suveniri ovdje

vecernji.ba/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *