Proglašeni Najhistrioni u 2016.godini

Najhistrioni za  2016. godini su glumci Mirela Brekalo Popović i Hrvoje Klobučar .

Mirela Brekalo Popović nagradu je izborila ulogom Duške Ubiparip u predstavi “Francekova teta”, komediji Nina Škrabea koju je režirao Georgij Paro, dok je Klobučar nagrađen za svoju ženstvenu kreaciju Kornela Batorića Kornija u istoj predstavi koja je premijeru imala na otvorenju ovogodišnjeg Histrionskog ljeta, a kasnije je preseljena u Histrionski dom. Uskoro će Histrioni obilježiti pedesetu izvedbu ovog komičnog kazališnog hita.

Nagrađenim histironima pripale su i novčane nagrade od po 4000 kuna.

Ravnatelj Zlatko Vitez na prigodnoj dodjeli nagrada podsjetio je kako su Histrioni tijekom 2016. godine izveli četiri premijere, od čega dvije samostalno i dvije u koprodukciji te da pripremaju i petu predstavu, čija će premijera biti u siječnju 2017. godine.

Naglasio je kako Histrioni održavaju tri kazališna festivala – Gumbekove dane, Zagrebačko histrionsko ljeto i Bobijeve dane.

Napomenuo je kako su Histrioni surađivali s 22 kazališta te su mnoge družine i grupe udomili u svom Centru za kulturu. ‘Najgledanije smo hrvatsko kazalište u ovoj godini’, rekao je Zlatko Vitez.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *