Na Sljemenu okrunjen Talijan Manfred Moelgg

Talijan Manfred Moelgg novi je kralj mušku utrku Svjetskoga kupa„Snow Queen Trophy“  (Snježna kraljica na Sljemenu. Drugo mjesto osvojio je Nijemac Felix Neureuther (+0.72), a treći je bio Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.77), dok je vodeći skijaš Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher bio tek šesti (+1.43).

Bilo je nevjerojatno, stvarno sam sretan što sam pobijedio u Zagrebu. Uvijek se nadam pobjedi, ali u zadnja dva tjedna sam odlično trenirao i dobro sam se osjećao, tako da sam zadovoljan formom i rezultatima. Bila je sjajna utrka i sjajna druga vožnja. Uvjeti su bili teški u prvoj vožnji, sniježilo, je, a u drugoj je bilo vjetrovito. Koncentrirao sam se i dao sve od sebe, rekao je Moelgg, s 34 godine i 216 dana drugi najstariji pobjednik neke slalomske utrke Svjetskog kupa. Stariji pobjednik od njega bio je je samo Mario Matt (34 godine i 250 dana) prije dvije godine, a nakon Guliana Razzolija drugi je Talijan koji je osvojio Sljeme.

Nisam razočaran, na postolju sam i sretan  sam zbog toga. Nažalost, u drugoj vožnji bilo je dosta vjetrovito, a  najteže je bilo dečkima koji su vozili u sredini. Vjetar je bio doista jak, ali nekima je bilo vjetrovitije nego meni. Natječemo se vani i ne možemo utjecati na vrijeme, smatra drugoplasirani Henrik Kristoffersen.

Felix Neureuther je treći put na postolju u Zagrebu: Zagreb je za mene jedna od najboljih utrka. Bila je teška, veremenski uvjeti bili su teški, dobro sam se nosio s tim i opet sam drugi. Nadam se da ću sljedeće godine napokon pobijediti. Ispao sam u prethodne dvije utrke, pa sam sretan što sam sad završio, dobar je to početka nove godine.

Na Sljemenu je startalo 75 skijaša, a 52 ih je završilo prvu vožnju.  Pobjednik Svjetskog kupa iz sezone 2010./2011. i bivši najbolji slalomaš svijeta 37-godišnji Ivica Kostelić, koji je zbog ozljede koljena daleko od skijaških vrhova, bio je 51. sa 3.94 sekunde zaostatka. Elias Kolega je bio 41., Matej Vidović 48., a Filip Zubčić i William Vukelić nisu završili utrku.

Uvijek se nadaš, ali poslije utrke je drugačije, vidiš da to jednostavno ne ide, a opet se nadaš. I tako već tri, četiri godine se nadaš da će biti bolje. Sve pokušavaš, tražiš opcije, ali ne ide. Moguće da je ovo moje zadnje Sljeme kao natjecatelju i želio sam zahvaliti publici što me motivirala svih ovih godina, rekao je Ivica Kostelić, kojeg su hrvatski ljubitelji skijanja pozdravili kao i onih godina kad se penjao na pobjednička postolja.
Najbliži ulasku u drugu vožnju bio je svjetski juniorski prvak u slalomu 20-godišnji Varaždinac Istok Rodeš, koji je završio na 33. mjestu i za 13 stotinki mu je izmakla druga utrka.

Galerija slika jutarnjeg lista

Definitivno nije moja najbolja vožnja, ali je blizu. Ovo što mi je puhnuo vjetar na ulasku u filter, to mi je odnijelo ulazak u trideset. To je sigurno to što mi je falilo. Nisam vidio je li drugima puhalo toliko, ali na ulasku u filter u jednom trenu nisam vidio druga vrata, rekao je Istok Rodeš.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Marcel Hirscher sa 753 boda. Slijede ga Norvežanin Kjetil Jansrud sa 482, Francuz Alexis Pinturault sa 465 i Henrik Kristoffersen sa 442 boda.

hia
foto:sportske.jutarnji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *