Milorad Dodik nije dobio američku vizu

Milorad Dodik ,predsjednik Republike Srpske   nije dobio vizu za ulazak u Sjedinjene Američke Države, potvrdili su iz njegova ureda u Banjoj Luci. Navodi se kako je  on zbog toga morao otkazati planirani put u Washington gdje je kanio boraviti 20. siječnja, u vrijeme inauguracije Donalda Trumpa za novog američkog predsjednika.

U priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama Dodikova ureda stoji kako se on mora zahvaliti onima koji su ga pozvali u Washington na inauguraciju jer nije dobio vizu.

“Sam put iziskuje više dana za pripremu, a izostanak vize je onemogućio da se to pravodobno obavi”, stoji u priopćenju u kojemu se dodaje kako se Dodik nada da će se uskoro ipak imati prilike sastati s ljudima iz Trumpove administracije i da ga ovaj problem neće spriječiti u nakani da s njima izgradi “konstruktivne odnose i bolje razumijevanje”.

Dodik je ranije inzistirao na tvrdnjama kako je dobio poziv upravo za ceremoniju Trumpove inauguracije, no ispostavilo se kako je riječ o sporednim zbivanjima koja s tim nemaju nikakve izravne veze.

Kako bi putovao u SAD najprije je tražio diplomatsku vizu, no ona mu je odbijena s obrazloženjem kako na to nema pravo jer ne predstavlja BiH kao državu.

Nakon toga je bio prisiljen doći u konzularni odjel američkog veleposlanstva u Sarajevu i tamo zatražiti odobravanje redovite vize, no ona mu do danas nije odobrena.

vecernji.hr /HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *