U Zagrebu ZET uvodi polusatnu kartu, košta samo 4 kune

Dobra vijest stiže za sve korisnike usluga zagrebačkog javnog prijevoza. Naime, iz ZET-a najavljuju da će od 1. veljače polusatna vožnja autobusom ili tramvajem iznositi samo 4 kune, umjesto 10 kuna koliko iznosi uobičajena pojedinačna karta.

Gradonačelnik Milan Bandić tvrdi da ideja nije predizborni trik već želi uvesti pravedniji sustav naplaćivanja javnog prijevoza u Zagrebu. Pojedinačne karte za vožnju od 90 minuta i dalje će iznositi 10 kuna.

– Oni, koji se kraće voze, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni, koji se voze do 90 minuta, plate 10 kuna. Budemo li vidjeli iz medija da to građani u pravilu prihvaćaju, vrijedit će od 1. veljače. Ako ne prihvate, ostat će po starom, ali ja vjerujem da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz središta grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri – poručio je Bandić za Radio Sljeme.

Iz ZET-a navode da se intenzivno pripremaju za uvođenje polusatne karte. Prilagođavaju sustav elektroničke naplate prijevoza, infrastrukture te uvode promjene u prodajnu mrežu. – Prema prvim reakcijama putnika, najavljena novost je i više nego dobro prihvaćena – poručili su.

Podsjetimo, još 2014. godine pokrenuta je Facebook stranica kako bi građani dobili tramvajske karte po mjeri putnika. Inicijativa se zalagala da ZET kraću, odnosno polusatnu vožnju javnim prijevozom naplaćuje upola manje nego prije.

vecernji.hr/hia
foto:zagreb.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *