Šoping centar Cvjetni u Zagrebu promjenio vlasnika

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić prodao je šoping centar Cvjetni ekskluzivnu vijest je objavio poslovni.hr.

Pod kojim uvjetima i po kojoj cijeni je centar Cvjetni prodan još nije poznato ali se zna da ulazi pod kišobran austrijske nekretninske grupacije Supernova . Kupac je preuzeo dugove a postaje i strateški partner Hoto grupe.

Inače, Supernova grupa je već preuzimanjem zagrebačkog Garden Malla i još tri retail parka u Hrvatskoj (u Koprivnici i Sisku te retail park u Požegi, koji je još u projektnoj fazi), postala vodeća tvrtka u Hrvatskoj po broju trgovačkih centara u svom vlasništvu.
Supernova centri u Hrvatskoj lani su zabilježili pozitivno poslovanje, što je dovelo do značajnog rasta prometa u 2016. godini.
Tako se, šest godina od službenog otvorenja stambeno-poslovnog kompleksa s podzemnom garažom, na zagrebačkom Preradovićevu trgu, Horvatinčić povlači 
iz centra Zagreba- barem poslovno.

U što će Horvatinčić uložiti novac od prodaje šoping centra

Društvo Hoto grupa d.o.o. u postupku restrukturiranja svoga poslovanja uskoro zasniva strateško partnerstvo s uglednim međunarodnim investitorom. U sklopu tog partnerstva predviđena je i kupoprodaja dijela portfelja naših nekretnina, konkretno dijela kompleksa Cvjetni – kazao je ranije Krešimir Horvatinčić.
Horvatinčić se namjerava više posvetiti Svetoj Nedelji i novac uložiti u novi centar.

Planira se prenamjena objekta Hoto centar u Svetoj Nedelji u moderan medicinsko-poslovni centar koji će zahtijevati angažman novih ljudskih resursa – kazao je Krešimir Horvatinčić ne otkrivajući detalje novog poslovnog plana. U tvrtki tvrde da posluju uspješno, nadaju se da će tako i nastaviti te da će proces restrukturiranja uskoro završiti.


Veliki dug

Stečajni upravitelj Horvatinčićeve Dorf d.o.o. – graditeljske tvrtke, podnio je izvješće prema kojem je taj dužnik na kraju prošle godine na računu imao samo 17.000 kuna te je najavio daljnju prodaju imovine tvrtke od koje vjerovnici potražuju više od 66 milijuna kuna.

Horvatinčićeva tvrtka je u stečaju , duguje 66 milijuna kuna. Javno su prikupljane ponude za prodaju  ranije je objavio vecernji.hr. Na prodaju su oranice odnosno zemljišta na ukupno oko 19.500 četvornih metara, od kojih najmanja ima dva četvorna metra, pa sve do onih od 2376 kvadrata. Prodavat će se pojedinačno za cijenu koja ne može biti manja od procijenjene.U izvješću se navodi da je nakon prodaje pokretnina Dorfa, a nakon devetog javnog prikupljanja ponuda, uprihođeno samo 3120 kuna, a prodavao se uredski namještaj, informatička oprema i alat.
S druge strane, najavljen je i nastavak prodaje zemljišta te tvtke kako bi se barem djelomično podmirila potraživanja vjerovnika. Prema sudskom zaključku i najavi stečajnog upravitelja, nastavit će se prodaja tridesetak oranica u Strmcu pokraj Samobora, gdje su i Horvatinčićeve Hoto vile, a ukupna procijenjena vrijednost tog zemljišta nešto je manja od 2,6 milijuna kuna.

Na prodaju su oranice odnosno zemljišta na ukupno oko 19.500 četvornih metara, od kojih najmanja ima dva četvorna metra, pa sve do onih od 2376 kvadrata. Prodavat će se pojedinačno za cijenu koja ne može biti manja od procijenjene. Primjerice, ”oranica” Horvatinčićeve tvrtke od dva kvadrata prodavat će s po cijeni ne manjoj od 219 kuna, a ona od 2376 četvornih metara po početnoj cijeni od oko 260.000 kuna.

Tvrtka Dorf d.o.o osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom nešto većim od osam milijuna kuna, a kao jedini osnivač te graditeljske tvrtke navodi se Tomo Horvatinčić. Tvrtka je zapala u probleme nekoliko godina kasnije, a sredinom 2015. sudskim je rješenjem postavljen stečajni upravitelj. Ukupni iznos tražbina vjerovnika te Horvatinčićeve tvrtke, prema izvješću stečajnog upravitelja, iznosi 66,4 milijuna kuna (vecernji.hr)

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *