Problem carinjenja poštanskih pošiljki iz inozemstva riješen

Uprava za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UNOBiH) sutra će u testnu fazu pustiti aplikaciju na osnovu koje će biti riješen problem carinjenja poštanskih pošiljki iz inozemstva.
Potreba angažiranja špeditera prilikom kupovine robe putem interneta je uvjetno rečeno natjerala UNO BiH na poduzimanje određenih koraka u vidu nadogradnje softvera, prilikom čega bi i pošte mogle raditi usluge špediciji po znatno nižim cijenama ili čak potpuno besplatno.

Iz UNOBiH za Klix.ba su kazali da je aplikativni server završen, kao i izmjena i dopuna zakonske regulative koja ga prati.

“Testna faza je također gotova i u četvrtak, 9. ožujka će biti službeno puštena u rad”, kazali su  iz UNOBIH.

Nakon velikog broja pritužbi građana koji kupuju putem internetskih servisa, a čija se roba u vrijednosti iznad 50 KM posebno carinila kod špediterskih kompanija, UNOBiH je odlučila razviti ovu aplikaciju koja će im olakšati kontrolu naručivanja i kupovine.

Da bi pošiljka spadala u nekomercijalnu robu njena vrijednost ne smije preći 1.500 KM.

Novi sustav bi trebao omogućiti efikasniju kontrolu i provjere, tako da će svi oni koji se nezakonito bave privrednom djelatnošću oglašavanja razne robe putem interneta i njene prodaje biti temeljito kontrolirani.

prvi.tv/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *