Porin Laudatu za najbolji album duhovne glazbe

Porin za najbolji album popularne duhovne glazbe osvojio je album Čede Antolića i zbora ”Hrid” u nakladi Laudata.

Album ”Božićne pjesme” Čede Antolića i zbora ”Hrid” u nakladi Laudata osvojili su Porina za duhovnu glazbu. Na 24. dodjeli diskografskih nagrada koja se održala 17. ožujka u splitskoj Spaladium areni ova nagrada je dodijeljena albumu čiji je producent Matija Antolić.

“Što znači dobiti Porina? Nagrada je to za stvaralaštvo, za upornost i talent. Glazbeno putovanje s Gospodinom je smisao i veselje, hvala mu na darovima. Živimo na toj stazi na kojoj pjevamo Bogu i ljudima iskreno i predano. Hvala svima koji su to prepoznali”, poručio je Čedo Antolić.

U istoj kategoriji nominirani su i albumi ”Svake slave dostojan” grupe Emanuel i ”Uskrsfest 2016.” raznih izvođača. Laudato je izdavač još jednog nominiranog albuma na ovogodišnjem Porinu i to u kategoriji Najboljeg albuma folklorne i klapske pjesme, ”Oj, Betleme, Betleme” Folklornog ansambla SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

“Popularizacija duhovne glazbe je naša misija. To je glazba koja razmatra, govori, potiče i nadilazi umjetnost. Zahvalni smo pobjednicima iz naše izdavačke obitelji, ali i nominiranim autorima unutar diskografske kuće koji su izrasli u druge kategorije te promiču vrijednosti izvan njih”, izjavila je direktorica grupe Laudato Ksenija Abramović. (Laudato)

Ostali Porini

Ove godine Porin je dodijeljen u 33 kategorije i treću godinu zaredom Split je domaćin svečane dodjele glazbenih nagrada. U izravnom prijenosu je se mogla pratiti dodijela nagrada u 10 kategorija.

Porina za Album godine dobili su Oliver Dragojević i Gibonni.
Skladba Zaljubila sam se, grupe Detour, je Pjesma godine.
Najbolji album zabavne glazbe je Oči duše u izvođenju Tereze Kesovije.
Vedran Ružić ima Najbolji album jazz glazbe – Spiritual market.
Antonela Doko osvojila je Porin za Novog izvođača godine.
Josipa Lisac osvojila je Porin u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba.
Oliver Dragojević osvojio je nagradu za Najbolju mušku vokalnu izvedbu.
Album Ajde cure u… u izvođenju Singrlica proglašen je Naj albumom folklorne i etno glazbe.
Najbolji album rock glazbe je Angela Merkel Leta 3.
Oliver Dragojević i Gibonni dobili su Porin za Najbolju vokalnu suradnju u pjesmi Sreća.
Najbolji album tamburaške glazbe je Siniša Leopold – Gold collection u izvođenju Siniše Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a.

Porina za Najbolju izvedbu klasične glazbe dobili su Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj za Sunčana polja.

Dobitnici nagrade za životno djelu su: skladatelj, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent i kompozitor akademik Zoran Juranić te jedna od naših najstarijih klapa, klapa Lučica. (hrt.hr)

foto: Laudato

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *