Predsjednica predstavila tri posebna savjetnika

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predstavila je trojicu posebnih savjetnika – za demografsku obnovu doktora Anđelka Akrapa, za digitalnu transformaciju i STEM Nenada Bakića, te za pitanja holokausta Branka Lustiga, koji zbog bolesti nije bio na predstavljanju. Želim biti na usluzi Vladi i tako pridonostii sinergiji u rješavanju durštvenih problema’, rekla je predsjednica.

Imenovanje trojice posebnih savjetnika predsjednica je nazvala osnaživanjem sastavnica svoje političke agende, a to su demografska obnova, obrazovanje i zapošljavanje mladih, te izgradnja domovinskog zajedništva u ozračju društvene sinergije i tolerancije. “Ocjenjujem da postoji visok stupanj suglasja u percepciji ključnih nacionalnih problema i u razumijevanju potrebe žurnog donošenja mjera njihovog rješavanja u čemu su upravo demografska obnova i reforma obrazovanja na prvome mjestu”, poručila je uz ostalo predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Anđelko Akrap poručio

”Svjestan sam odgovornosti za rezultate koje od mene očekujete. Vaš govor i rasprava pokazuju da dobro poznajete demografske probleme i njihovo rješavanje smatrate prioritetom”, poručio je Anđelko Akrap. Preduvjet za obnovu je usvajanje dugoročne demografske strategije. Više istraživanja, koja je provela katedra za demografiju Ekonomskog fakulteta, pokazuje da su najvažnije mjere države, ne samo smanjanje nezaposlenosti nego i smanjenje rada na određeno, povećanje rodiljnih naknada i promoviranje pozitivne diskriminacije zaposlenih koji podižu djecu. Sela nestaju pa za ruralna mjesta treba donijeti dodatne mjere”, dodao je Akrap.

hrt/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *