Predjsednica na vojnoj izložbi: U mnogim državama postoji interes za hrvatske proizvode

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević otvorio je međunarodnu izložbu proizvođača naoružanja i vojne opreme. Izložba se četvrti put otvara u Splitu pod pokroviteljstvom Vlade RH, i u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država, izvještava hrt.hr.

Nazočnima se obratila predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović. Obilazeći izložbu vojne i sigurnosne opreme ASDA otvorene u Splitu, izjavila je kako u mnogim državama postoji interes za proizvode hrvatske vojne industrije.

“Postoji interes za hrvatske specijalizirane proizvode i strojeve, poput stroja za razminiranje, za zaštitnu opremu, za oružje, tenkove, kazala je. Sada smo doista vrlo konkurentni na svjetskom tržištu, istaknula je predsjednica dodavši kako ima puno pitanja i puno interesa”, istaknula je predsjednica dodavši kako ima puno pitanja i puno interesa.

Sudjelovanje na ASDA-i 2017. prijavio je 131 izlagač naoružanja i vojne opreme. Od toga je 63 domaćih i 68 stranih izlagača iz 22 zemlje. Dolazak su do sada potvrdila i 33 strana izaslanstva visokih vojnih i državnih dužnosnika.

“Ove puške tek se probijaju na tržište, ali isto tako ovi pištolji koje radi HS produkt, na američkom tržištu su zadnjih pet godina ocijenjeni iznimno dobro”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na štandu na kojem su izloženi HS pištolj i VHS puška.

Održana je i pokazna vojna vježba u kojoj će uz Hrvatsku ratnu mornaricu i Hrvatsku kopnenu vojsku sudjelovati i Oružane snage SAD-a s helikopterom MH-60S. Predviđeno je i sudjelovanje akroskupine “Krila Oluje” te aviona F-16 i MIG-21.

HIA.com.hr
foto: hrt.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *