Pobjednik Eurosonga je Portugalac, Hoduek na 13.mjestu

U dramatičnoj završnici 62. Eurosonga pobjedio je Salvador Sobral iz Portugala s pjesmom ‘Amar Pelos Dois’. 29-godišnji Portugalac pobjedio je s pjesmom čija je autorica njegova sestra. Iako je više glasova publike dobila Bugarska presudili su glasovi žirija, pa je pobjedio Portugal

 

Drugo mjesto na Eurosongu 2017. održanom u subotu u Kijevu osvojio je predstavnik Bugarske Kristian Kostov, koji je dobio najviše glasova publike, dok je treće mjesto pripalo Moldaviji.

Portugal je do danas bio zemlja s najviše sudjelovanja bez pobjede na Eurosongu.
Iako je naš Jacques Houdek oduševio nastupom u Kijevu, što potvrđuju i odlični komentari na društvenim mrežama, ovogodišnji Eurosong završio je u zlatnoj sredini na 13. mjestu. Hrvatska pjesma “My Friend” od žirija zemalja nije dobila mnogo bodova no bodovi slušatelja su je popeli u sredinu ljestvice.

Hvala vam svima od srca. Presretni smo s nastupom i zadovoljni s 13. mjestom, ako sam dobro shvatio… Nadam se da ovo znači za Hrvatsku da idemo naprijed. Ako smo prošle godine bili 23., ove 13. neka sljedeće godine budemo treći. Živjeli i hvala puno – rekao je zadovoljni Jacques koji i ima razloga biti zadovoljan jer je ostvario najbolji rezultat u posljednjih 10 godina. Naime, ovakav rezultat nismo imali od Severine s Mojom štiklom koja je 2006. godine bila 12. Nakon nje u finalu smo u idućih deset godina imali samo tri puta predstavnika i to Kraljeve ulice i 75 Cents, Igora Cukrova i Andreu Šušnjaru te Ninu Kraljić, od kojih su Cukrov i Šušnjara osvojili najbolje, 18. mjesto. Kraljevi ulice 2008. bili su 21., a Nina Kraljić je lani zauzela 23. mjesto. Otkad sudjelujemo na Eurosongu, najbolje plasirane su bile Maja Blagdan sa Svetom ljubavi 1996. te Doris Dragović s Marijom Magdalenom 1999. godine, a obje su tada osvojile 4. mjesto.

U velikom finalu sudjelovalo je po 10 zemalja iz oba polufinala kao i zemlje koje su direktno u finalu – Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Velika Britanija i domaćin prijenosa Ukrajina.
Iz 1. polufinalne večeri nastup u finalu osigurali su predstavnici Moldavije, Azerbajdžana, Grčke, Švedske, Portugala, Poljske, Armenije, Australije, Cipra i Belgije.
Iz 2. polufinalne večeri u finale su ušli predstavnici Bugarske, Bjelorusije, Hrvatske, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunjske, Norveške, Nizozemske i Austrije.

Više o eurosongu https://eurosong.hr

HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *