Porezna objavila popis poslodavaca koji ne isplaćuju plaće

Porezna uprava objavila je popis poslodavaca koji tri mjeseca uzastopno nisu isplatili plaće svojim radnicima. Na popisu je ukupno 3930 radnika kojima 937 poslodavaca nije isplatilo plaće.

Na popisu Porezne uprave našle su se 803 pravne osobe te još 134 privatne osobe, odnosno obrtnika.

Iako se uglavnom radi o poslodavcima koji zapošljavaju jednoznamenkasti broj radnika, tu su i neke velike kompanije.

Na popisu je tako i tvrtka Viadukt čijih 1138 radnika nije dobilo plaće, a tome valja pridodati i još 264 radnika tvrtke kćeri Viadukt-Banovina.

Zanimljivo je da je upravo Viadukt-Banovina u rujnu prošle godine dobilo posebno priznanje HGK Županijske komore Sisak za 20 godina kontinuiranog poslovanja.

Na popisu onih koji ne isplaćuju plaću je i splitski Konstruktor inženjering čijih je 241 radnik, prema podacima Porezne uprave, ostalo uskraćeno za osobni dohodak.

Unatoč velikom broju tvrtki i obrtnika koji su se našli na popisu, to nije i konačan broj onih koji ne isplaćuju plaću. Naime, popis Porezne uprave sadrži imena samo onih tvrtki i privatnih osoba koji su prikazali neisplatu plaće tri mjeseca uzastopno.

Na popisu se tako ne nalaze poslodavci koji su prikazali neisplatu plaće, ali ne tri mjeseca uzastopno ili oni koji nisu dostavili obrazac JOPPD.

Iz Porezne uprave poručuju da nemaju analitičke podatke o isplati plaće, već samo podatke o obvezama javnih davanja po osnovi plaće. Tako na popisu nedostaju poslodavci koji nisu isplatili plaće, ali su prikazali isplatu te su se zadužili za javna davanja kao da su plaću isplatili.

Porezna stoga poziva radnike koji ne primaju plaću, a poslodavac im se ne nalazi na objavljenom popisu, da to prijave na besplatni broj telefona 0800 49 49.

“Na osnovi njihove prijave izvršiti će se dodatni nadzor i analiza podataka te će se formirati posebna lista takvih poslodavaca. Isto tako pozivamo radnike da prijave i sve ostale činjenice za koje smatraju da nisu ispravno iskazane”, poručuju iz Porezne uprave.

Popis možete pogledati ovdje:

Popis Poreznih Obveznika Koji Ne Isplaćuju Plaće-PRAVNE OSOBE by Anonymous MWGzjFQyvS on Scribd

Popis Poreznih Obveznika Koji Ne Isplaćuju Plaće-FIZIČKE OSOBE by Anonymous MWGzjFQyvS on Scribd

dnevnik.hr/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *