Počinje 17. Ljeto na Štrosu

Jedno od najatraktivnijih zagrebačkih šetališta i svakako najromantičnije na Gornjem gradu, Strossmayerovo šetalište, i ovog će ljeta biti pozornica na kojoj će svi zainteresirani moći uživati u svakodnevnom zabavnom programu.

Strossmayerovo šetalište, po mnogima bez premca među romantičnim gradskim šetalištima, naslonjeno je na južne zidine staroga grada i nadsvođeno bogatim krošnjama kestenova, pa je to mjesto odlična prilika da se pobjegne od ljetnih vrućina, ali i od svakodnevice.

Od kraja svibnja pa sve do sredine rujna Strossmayerovo šetalište živi posebnim ritmom jer se ondje održava stodnevna priredba Ljeto na Strossu, odnosno Strossmartre. Bit će tu ritmova jazza, evergreena, nostalgične glazbe iz proteklih desetljeća, a moći ćete posjetiti i kina na otvorenom te imati priliku pogledati likovne instalacije izvanredno uklopljene u ovaj prostor odmah uz gornjogradsku kulu Lotrščak.

Uz mnoga događanja, već ste danas pozvani i na proslavu ‘pola nove godine’, koja će, kao što i prilični novogodišnjim feštama, biti popraćena vatrometom, pjesmom i dobrim željama, piše Turistička zajednica grada Zagreba.

Ove će godine Stross radosno živjet 100 dana od 23.05. do 15.09.

Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obilovat će glazbom koja ce svojom kvalitetom obogatiti ovaj romantični prostor. Uz bogat glazbeni program očekuje vas i bogat program za djecu (predstave, likovne radionice), a 30. lipnja održat ce se tradicionalna proslava ½ Nove godine sa prigodnim glazbenim programom i vatrometom.

Gornjogradska likovna kolonija

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u Zagrebu – HDLU i Turistička zajednica grada Zagreba – TZGZ po treći puta organiziraju „Gornjogradsku likovnu koloniju“ koja se održava svakodnevno u razdoblju od 23.5. – 15. 9. 2013. radnim danom od 11 do 21 sata i vikendom od 11 do 20 sati u sklopu Ljeta na Stross-u na zapadnoj strani Stossmayerovog šetališta (od Uspinjače lijevo, 50 metara prema Mesničkoj ulici) s ciljem dodatnog oživljavanja Gornjeg Grada tijekom ljetnog perioda.

Program događanja tijekom čitavog ljeta možete vidjeti na ovom linku.


putovnica.net/HIA.com.hr
foto: ljetonastrosu.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *