Zabluda o liniji na dnu tube zubne paste

Na dnu tube zubne paste nalaze se zadebljana linija raznih boja, što ona zapravo znači?

 

Jeste li uočili zadebljanu liniju na dnu paste za zubne koju kupujete i jeste se zapitali što ona znači ? Ako jeste, vrijeme je da doznate i objašnjenje.

Iako internetom kruže priče kako je riječ o liniji koja pokazuje koliko kemikalija sadrži pojedina zubna pasta, odnosno da svaka boja označava količinu kemikalija. To je neistina.

Prema uvriježenom mitu, zelena boja na dnu paste znači da je riječ o potpuno prirodnim sastojcima sadržaja zubne paste, crvena  da su pomiješani prirodni i kemijski sastojci, plava da se radi o kemijskim sastojcima i lijekovima, a crna je najgora varijante jer se radi samo o kemijskim sastojcima.

No, iako se ovo objašnjenje čini logičnim, ono je pogrešno. Jer, kad malo bolje razmislite, koja bi kompanija koja proizvodi zubne paste na takav način označavala svoje proizvode i radila si lošu reklamu. Što onda znače te boje na dnu tube? Riječ je, naime, o oznakama za optičke čitače, uz pomoć kojih strojevi prepoznaju gdje je kraj ambalaže, odnosno koja se količina sadržaja nalazi u tubi, i to je mjesto gdje se tuba može prerezati i zatvoriti. Ako ne vjerujete, pogledajte druge proizvode koje imate, a koji se nalaze u sličnim tubama. Primjerice, krema za sunčanje ili losion za tijelo koji su pakirani u tubi također imaju takvu oznaku na dnu.

vecernji.hr/hia.com.hr
foto:vl

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *