“Hrvatska glazba u Beču” iz ciklusa Oda-birano

U godini kulturne suradnje Hrvatske i Austrije, na zaključku uspješne pete sezone emitiranja, ciklus Oda-birano donosi novu premijeru nagrađenog autorskog tima Lovrec Štefanović i Brajević.

Iva Lovrec Štefanović i Zoran Brajević radiopisno su oblikovali dokumentarno-glazbenu priču “Hrvatska glazba u Beču” okupivši svjedočanstva hrvatskih glazbenika, skladatelja i muzikologa koji su vezani uz Beč: životom, glazbom, predstavljanjem, nastupima i projektima.
Snimke razgovora i koncertnih nastupa ostvarene su na Festivalu hrvatske glazbe u Beču godina 2014. i 2016.

“Hrvatska glazba u Beču”

“Hrvatska glazba u Beču” otvara mapu zvukova grada, festivalskih koncerata, i zamisli o kulturnim krugovima, preplitanju utjecaja, snazi umjetničkih iskaza – tragovima glazbe.

Od Luke i Antuna Sorkočevića i Blagoja Berse do sadašnjice o kojoj pričaju muzikolog Davor Merkaš (osnivač i umjetnički voditelj Festivala), pijanist Hrvoje Jugović, skladateljice Mirela Ivičević i Margareta Ferek-Petrić, saksofonist i pedagog Dragan Sremec, muzikologinja i diplomatkinja Zdenka Weber, violončelistica i pedagoginja Vida Vujić (sa Bečkog sveučilišta), muzikolog Gerold Gruber (iz projekta Exil.arte) i jazz pijanist i skladatelj Matija Dedić.

autori Iva Lovrec Štefanović i Zoran Brajević
spikerska suradnja Željko Tomac
tonmajstor Zoran Brajević
urednica ciklusa Iva Lovrec Štefanović

Autori Iva Lovrec Štefanović i Zoran Brajević nagrađeni su plaketom finalista na ovogodišnjem međunarodnom festivalu u New Yorku (New York Festivals Awards) za emisiju “EUphony 2016. – poetski radiopis” iz ciklusa Oda-birano. (HDS)

HDS/ HIA.com.hr
foto: HDS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *