Tragedija na otoku Rabu, dvoje mrtvih

Tragedija na otoku Rabu. Samoubojstvom napadača ubojice završila je višesatna drama i opsadno stanje u mjestu Barbatu. Srđan Smojver raznio se bombom, nakon što je u kuću u kojoj se nalazio policija bacila suzavac. Svemu su prethodili – višesatni pregovori s policijom o predaji.

Iz policije ne navode više detalja događaja, ističući da se kriminalistička istraga, u kojoj će se utvrđivati sve okolnosti i činjenice, nastavlja.

Ubio psihijatra

Prema podacima iz policije, pregovori s muškarcem,  koji je u nedjelju ujutro ubio drugog muškarca, a potom se zatvorio u stan, trajali su od 13 sati. Ne navodeći podatke o sudionicima događaja, iz policije su kazali da su s počiniteljem razgovarali djelatnici Specijalne policije, da su u pregovore bili uključena dva njegova prijatelja, a da je s njim pokušavala razgovarati i majka.

Policijski službenici su, nakon dojave o galami i pucnjavi  u nedjelju ujutro oko 9,30 sati,  na mjestu događaja zatekli počinitelja u čijoj je blizini na tlu nepomično ležao muškarac. Po dolasku policijskih službenika, počinitelj je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru i zatvorio se u stan te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo ubijenoga je izvučeno i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt.

Supruga ubijenog iz kuće je pobjegla skokom kroz prozor. S prvog kata. Pala je na beton. Ima višestruke prijelome. Susjedi kažu da je bila pri svjesti – molila je  za pomoć. U bolnici je u Rijeci.

Kako piše 100posto.hr  ubijen je psihijatar, dr. Rakić iz Raba. Supruga ubijenog psihijatra zaposlena je na sudu, a odnosi između ubijenog i ubojice već su neko vrijeme bili zategnuti, navodno, zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je Rakić imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stan u prizemlju.

Ubojica presudio i sebi

Opsadno stanje je završilo tragično. Policija je bacila suzavac u kuću, a umirovljeni ratni veteran, koji je ubio psihijatra, raznio se bombom u kući. Nitko od specijalaca nije ozlijeđen. Nakon što je odjeknula eksplozija, specijalci su ušli u stan i zatekli mrtvo tijelo ubojice. Iako su ga policijski pregovarači pokušavali nagovoriti da odloži oružje i mirno se preda, on je to odbijao napraviti. Na kraju je aktivirao bombu i raznio se.

Prema pričanju mještana ubojica je S.S. iz Rijeke, a stan u Barbatu kupio je prije četiri godine. Do prošle je godine radio na platformi, no onda je, zbog nemirne situacije s izbjeglicama, ostao bez posla, nakon čega ga je napustila i supruga. Nakon što je proživio nekoliko tragedija, u nedjelju je i sam uzrokovao tragediju jedne obitelji.

hrt/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *