Izgorio u potpunosti sportski centar u Zagrebu

U požaru koji se dogodio u petak u Zagrebu izgorio je u potpunosti sportski centar Jelenovac. Požar je buknuo u jutarnjim satima , ugašen je oko 13.15. Na sanaciji požarišta radilo se cijeli dan i noć.

Petorica vatrogasaca su lakše ozlijeđena. Četvorica su kolabirala zbog velikih vrućina, a jedan se nagutao dima.
Požar, koji je buknuo oko 9.50, gasilo je 100-ak vatrogasaca. Šezdeset vatrogasaca je iz regularnih postrojbi, a 40 iz dobrovoljnih vatrogasnih društava. Jučer tijekom dana mogao se vidjeti gusti dim koji se nadvio nad gradom iznad Jelenovca.

Uzrok požara

Demantirana je vijest da je požar krenuo iz trafostanice. Prema nepotvrđenim informacijama požar je krenuo iz kuhinje obližnjeg restorana. Najprije je to bio manji požar, ali se vrlo brzo proširio po odvodima restorana. Vatrogascima je u tim trenucima bilo najteže. Čak su u jednom trenutku bili i ozbiljno ugroženi, a ozlijeđen je zapovjednik vatrogasne postaje Centar Igor Župančić.

 

Velika materijalna šteta


Materijalna šteta je velika, sportski centar Jelenovac i restoran koji je u sklopu ŠRC su izgorjeli u potpunosti, izgorjeli su i mnogi automobili koji su bili  parkirani u blizini sportskog centra.
Lokalno stanovništvo ostalo je bez struje.
Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, izjavio je pak, da trafostanica nije izgorjela, a sportska dvorana je. Navodno je požar krenuo iz restorana, odnosno kuhinje, ali to će utvrditi istraga, dodao je.

hrt/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *