Počinje Ultra Europe festival u Splitu, tri dana partijanja

Danas počinje peto izdanje Ultra Europe festivala u Splitu. Večeras na Poljudu (Hajdukov stadion) gdje se održava trodnevni festival nastupa Giraffe Palm Beach House uz techno i deep house producenticu i DJ-icu Nicole Moudaber.

Grad Split domaćin je na desetine tisuča posjetitelja Ultra Europe ferstivala  iz svih dijelova, brojnim novinarima. U organizaciju festivala uključeno je više od 2000 ljudi a brojen gradske službe su pripravne i dostupne svima od 0 -24 sata na dan. U gradu gotovo da nema slobodnog smještaja. Prema informacijama, popunjenost je 90% a cijene su otišle znatno gore u odnosu na uobičajnene izvan festivala.

Ultra Europe festivala promovira Hrvatsku

Festival u Splitu jedini je ULTRA festival koji nosi dodatni naziv Europe’s Premier Destination Music Festival jer, uz vrhunsku glazbu, stavlja naglasak na Split, Dalmaciju i ljepote hrvatske obale. Split će u zadnjoj godini trajanja petogodišnjeg ugovora još jednom ugostiti više od 150.000 posjetitelja, a bogat glazbeni program pod nazivom Croatia Music Week trajat će od četvrtka 13. srpnja do srijede, 19. srpnja u Splitu te na Braču, Hvaru i Visu.

Posjetitelji festivala obično se zadržavaju u Hrvatskoj i duže u odnosu na trajanje festivala pa je Grad Split zabilježio prosječno trajanje boravka od 7 dana u tjednu održavanja trodnevnog ULTRA Europe festivala u srpnju. Četvrto izdanje festivala online je pratilo više od 6 milijuna fanova, što splitsku ULTRU čini drugim najjačim ULTRA festivalom na svijetu nakon Miamija koji se održava još od 1999. godine.

ULTRA je jedan od najvećih svjetskih EDM festivala koji se održava na 5 kontinenata i 10 lokacija, među kojima su neki od najvećih svjetskih gradova: Miami, Rio De Janeiro, Singapore, Tokio, Santiago De Chile, Seul, Hong Kong, Bangkok i Buenos Aires.

Pravila za posjetitelje na stadionu

Kako bi ulazak u stadion bio što jednostavniji i brži, a sigurnost svih posjetitelja na najvišoj razini, ove je godine propisana dozvoljena veličina i tip torbe s kojom je ulaz dozvoljen. Iako organizatori savjetuju da se na festival ne dolazi s torbom, ukoliko je ona neophodna, obavezno mora biti plastična i prozirna te ne veća od 33×43 cm.Male clutch torbe, neseseri te torbice oko struka bit će dozvoljene.

Profesionalne foto i video kamere su zabranjene, ali mogu se ponijeti GoPro i ostale action kamere. Trube, bilo koja vrsta zapaljivih sredstava, sprejevi, alkoholna pića i hrana, laseri, veći lanci, pištolji na vodu, maske za lice, kao i bilo koja vrsta ilegalnih supstanci, strogo su zabranjeni na prostoru festivala. Važno je naglasiti da posjetitelji moraju imati važeći identifikacijski dokument ili vozačku dozvolu.

Gradska pravila

“Dobro došli u Split! Potrudit ćemo se da Vam odmor u našem gradu ostane u dugom i lijepom sjećanju, a vas molimo da i vi, poštujući gradska pravila, ostanete u lijepom sjećanju našim građanima. Odlukom o komunalnom redu nije dopušteno kretanje po staroj gradskoj jezgri Grada Splita bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu. Za nepoštivanje te odredbe naplatit će se 500 kuna na mjestu počinjenja prekršaja ili 1 000 kuna po provedenom prekršajnom postupku. Umjesto plaćanja kazni sigurno postoji milijun načina na koji ćete pametnije potrošiti novac. Želimo vam ugodan boravak u Splitu“, izjavili su iz uprave Grada Splita ususret početku petog izdanja festivala.

 

Prodaja prigodnih proizvoda

Službena prodajna mjesta majica, modnih dodatka i ostalih brendiranih proizvoda ULTRA Europe nezaobilazna su stanica za one koji sa sobom žele ponijeti trajnu uspomenu. Od danas je otvoreno i prodajno mjesto ispred stadiona Poljud, dok će za vrijeme trajanja festivala kupnja atraktivnih brendiranih proizvoda biti dostupna na dva prodajna mjesta unutar prstena stadiona kao i na Hvaru.  kombijima za veće grupe.

Sve novosti o festivalu mogu se pronaći na službenoj web stranici, Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu.

vecernji.hr/nacional/HIA.com.hr
foto:arhiv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *