Na terasi restorana brat ubio brata

U obiteljskoj tučnjavi na terasi restorana u Malom Lošinju smrtno je stradala jedna osoba. U tučnjavi koja je trajala dvadesetak minuta sudjelovalo sedam ili osam ljudi. Turisti koji su se zatekli na terasi pobjegli odmah na početku…

Ubit ću ti oba sina pa ćeš vidjeti kako će ti biti provesti ostatak života bez njih – riječi su kojima je lani, kako kazuju stanovnici Malog Lošinja, Gjergj Curri (53) prijetio svom bratu Simonu Curriju.

Prijepor je trajao 20 godina

Trzavice među braćom i njihovim obiteljima posljednjih gotovo dvadeset godina, otkako su se doselili u Mali Lošinj, bile su toliko učestale da su se i lokalci i turisti koji tamo redovito borave već navikli na njih.

U srijedu sat vremena prije ponoći odigrala se još jedna u nizu tih svađa, ali ovoga puta nije završila samo teškim riječima nego ubojstvom. Simon Curri iz pištolja je zapucao na brata Gjergja koji je od težine ozljeda preminuo u rukama doktora hitne pomoći koji su prvi dojurili na intervenciju.

– Svaki od braće vlasnik je jednog restorana na rivi, a restorani su praktički naslonjeni jedan na drugi. Njihov je otac ovamo još krajem devedesetih došao iz Albanije i tu pokrenuo biznis koji su onda naslijedili njegovi sinovi. Umjesto da to bude jedna lijepa priča, oni već gotovo dva desetljeća teroriziraju susjede svojim svađama.

Teško je rasplesti razloge zbog kojih se svađaju, ali situacija uglavnom eskalira kada je jedan restoran pun, a drugi prazan, onda krenu problemi – kazuje nam otočanin koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime. U srijedu navečer svađu je navodno započeo ubijeni Gjergj Curri.

– U njegovu restoranu nije bilo nikoga, a u restoranu njegova brata u to je vrijeme bilo četvero gostiju. Gjergj je prijetio Simonu i zatim je s dvojicom sinova došao na terasu Simonova restorana.

Počeli su se tući stolcima, čašama, pepeljarama, prevrtali su čak i stolove, sve skupa potrajalo je dvadeset minuta, a gosti su se odmah na početku razbježali. U tučnjavi je sudjelovalo sedam-osam članova jedne i druge obitelji. Simon je u jednom trenutku izvukao pištolj i počeo mahati njime, a poslije je rekao da nije namjeravao pucati, nego da je u cijelom tom kaosu pištolj slučajno opalio – kazuje jedan od očevidaca.

– Ja ne znam što da više napravim, moj ih sin svaki dan trpi i bježi od njih, a oni mu prijete da će mu razbiti glavu. Bojim se da ću u jednom trenutku izgubiti strpljenje – riječi su koje je sebi bliskim osobama posljednjih mjeseci govorio Lon Curri. Policiji je navodno više puta prijavljivao prijetnje, posljednji put lani, ali te prijave, prema neslužbenim informacijama, nikada nisu završile podizanjem optužnice.

Iako su svađe, pa i manji fizički sukobi među dvije obitelji bile česte, do pucnjave je prije incidenta u srijedu došlo tek jednom, i to prije 16 godina. Tada je također cijela terasa restorana bila uništena, a metak je završio u drvenom štoku ulaznih vrata.

Ubojica brata mirno sačekao policiju

Nakon što je ustrijelio brata, Simon nije ni pokušao pobjeći, nego je mirno pričekao policiju koju su pozvali upravo članovi njegove obitelji čim je svađa krenula. Zbog ovog događaja na teren su izašle i “duge cijevi” pod čijom je opsadom Mali Lošinj bio cijelu noć i veći dio četvrtka ujutro. Članovi jedne i druge obitelji cijeli su dan u četvrtak bili na ispitivanju u policiji.

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *