Kod Posedarja pogunula ukrajinska političarka

Ukrajinska političarka Irina Berežnaja (37) jedna je od dvije poginule osobe u nesreći koja se dogodila na autocesti A1 između Maslenice i Posedarja. Ozlijeđena osmogodišnja djevojčica koja je prevezena u zadarsku bolnicu njezina je kčerka i izvan je životne opasnosti.

Berežnaja je u Kijevu doktorirala pravo i radila u državnoj upravi. U parlament je izabrana 2007. Navodno je ukrajinska javnost poznaje po radikalnim stavovima – nije podržavala puč 2014. Bavila se i poduzetništvom, dobitnica je ukrajinske nagrade Žene trećeg milenija. Bila je članica ruski orijentirane Partije regija, a u parlamentu se borila protiv ukrajinskih vojnih operacija na istoku zemlje te se zalagala za prava žitelja Donbassa.

Nesreća se dogodila u subotu oko 1:30 sati. Iz zadarske policije izvijestili su da se prema rezultatima očevida sumnja da je 38-godišnjak (Irinin muž) upravljajući Mercedesom bugarskih nacionalnih oznaka, na autocesti A1 vozeći u smjeru Posedarja, zbog neutvrđenog razloga automobilom izašao izvan kolnika, popeo se na zaštitnu gradu te udario u nosivi stup portala na autocesti.

dnevnik.hr/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *