Uhićen osumnjičenik za napad na vojnike u Parizu

Uhićen osumnjičenik koji se u predgrađu Pariza automobilom zabio u grupu vojnika pri čemu su šestorica ozlijeđena. Francuski specijalci presreli su njegov automobil na autocesti na sjeveru zemlje.

Policajci su nekoliko puta zapucali i ranili vozača, kažu izvori dodajući da se radi o muškarcu rođenom 1980. koji je bio u sumnjivom vozilu i pokušavao je pobjeći.

Dvojica vojnika zadobila su teže ozljede, a četvorica lakše u pariškom predgrađu Levallois-Perret, kad je na njih naletjelo vozilo BMW, prenio je francuski Info radio.

Francuski mediji pišu da su ozlijeđeni vojnici koji sudjeluju u operaciji Sentinelle, odnosno vojnim pješačkim ophodnjama francuskom metropolom nakon niza terorističkih napada zadnje dvije godine.

Automobil, BMW, bio je parkiran u pokrajnjoj ulici, a kada su vojnici krenuli u ophodnju, vozilo je krenulo i ubrzalo prema njima. Bez sumnje, to je bio namjeran čin, rekao je gradonačelnik Levallois-Perret, Patrick Balkany.

Najsnažnije osuđujem ovaj kukavički čin, ali on nipošto neće smanjiti odlučnost francuskih vojnika u zaštiti zemlje, kazala je ministrica obrane Florence Parly.

Motiv napad zasad je nepoznat.

HRT/HIA.com.hr
foto:twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *