Njemačka protjerava dva BiH državljana, pripremali teroristički napad

Zbog sudjelovanja prupreme terorističkog napada i povezanosti s ekstremnim islamističkim organizacijama Njemačka protjerava dva BiH državljana, dva 26.gidišnja brata blizanca. Njihov identitet još nije objavljen.

Nakon niza terorističkih napada u Njemačkoj, ta je zemlja konačno odlučila poduzeti radikalne mjere prema svima koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti. Tako je pokrajinski sud u Güstrowu u okrugu Rostock na zahtjev ministarstva unutarnjih poslova odlučio deportirati dvojicu državljana BiH za koje je njemačka obavještajna služba procijenila da predstavljaju opasnost za nacionalnu sigurnost Njemačke. Dvojica braće, 26-godišnji blizanci, čiji identitet nije objavljen, bit će deportirana prema osnovi za protjerivanje po paragrafu 58a zakona o boravku koji će prvi put biti primijenjen u saveznoj državi Mecklenburg-Vorpommern.

Izručenje u rujnu

Braća će biti protjerana iz Njemačke nakon što su ih tamošnje vlasti optužile za sudjelovanje u pripremi terorističkog napada. Do izručenja, koje se očekuje u rujnu, optuženi će biti u zatvoru Bützow.

Ministar unutarnjih poslova pokrajine Mecklenburg-Vorpommern Lorenz Caffier izrazio je zadovoljstvo odlukom suda koja će dovesti do protjerivanja braće islamista iz BiH koja su uhićena zajedno s još jednom osobom krajem srpnja u protuterorističkoj akciji u Güstrowu, zbog sumnji za pripremanje terorističkih napada i povezanosti s ekstremnim islamističkim organizacijama.

Iako optužena braća imaju sedam dana da ulože žalbu na odluku o protjerivanju, njemački pravosudni organi smatraju da se to neće dogoditi jer Njemački pokrajinski sud u Güstrowu zasigurno neće promijeniti svoje mišljenje i konačnu odluku.

Pitanje koje se sada nameće jest kako će vlasti u BiH postupiti prema deportiranoj braći.

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *