Zdravko Mamić propucan u Tomislavgradu

Zdravko Mamić ranjen, pokušaj atentata izvršen je pred crkvom u Tomslavgradu. Policija sumnja da je propucan iz snajpera! Prva reakcija Mamića bila je ” Izbjegao sam smrt”!

 

Napad se dogodio oko 12 sati, a Mamić je hitno prebačen u obližnji Dom zdravlja gdje mu je pružena prva pomoć.

Bilo je to u zaseoku Vidovićima, u mjestu Zidinama gdje je Mamić danas stigao kako bi sudjelovao na misi zadušnici za pokojnog oca.Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. Kako je potvrđeno iz tamošnje policije, nepoznati počinitelj dočekao ga je te je prema njemu zapucao iz vatrenog oružja. Pogodio ga je u natkoljenicu nakon čega je pobjegao, a Mamić je prevezen u Dom zdravlja u Tomislavgradu, gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

 

Mamić je izvan živote opasnosti

Zdravko Mamić u izjavi za Fenu kratko je kazao kako je izbjegao pogibelj i kako je sve u redu, a o mogućem počinitelju i okolnostima nije želio razgovarati.

Liječnički tim s dr. Vladom Tabakom Iz Doma zdravlja u Tomislavgradu sanirao ranu je i zaustavio krvarenje.
Nakon što je zbrinut u domu zdravlja, Mamić je na vlastiti zahtjev napustio bolnicu i otputovao prema Zagrebu, kazao je dr. Bagarić. Ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivan Bagarić potvrdio je za Hinu da je Mamić zadobio prostrijelnu ranu natkoljenice, te da je izvan životne opasnosti.

Nakon što je zbrinut u domu zdravlja, Mamić je na vlastiti zahtjev napustio bolnicu i otputovao prema Zagrebu, kazao je dr. Bagarić. Neslužbeno se doznaje liječnici su htjeli Mamića poslati na liječenje u KBC Split, ali da je Mamić odbio ići u Dalmaciju, te se zaputio prema Zagrebu.

Prema pisanju lokalnih medija, ranjen je u natkoljenicu, rana mu je hitnom intervencijom liječnika sanirana te je izvan životne opasnosti.

U trenutku napada kraj Mamića se  nalazilo se 40-ak ljudi, uglavnom članova obitelji.

Ispaljeno više hitaca

Prema izjavama svjedoka, napadači su ispalili nekoliko hitaca, a samo jedan je pogodio Mamića. Rana je prostrijelna te metak nije pogodio kost.

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže portal Index, policija pretpostavlja kako se radilo o hicu iz snajperske puške s prigušivačem. Nadalje, policija sumnja da je pucao profesionalac, a ne amater.Također, sumnja se da je napadač pješke došao na mjesto događaja, te pripremio sačekušu za Mamića.

Tomislavgrad je trenutno pod policijskom opsadom i policija intenzivno traga za napadačima.

Izjava iz GNK Dinama

Nažalost, ovo smo i očekivali. Za atentat na Mamića krivi su mediji i politika, njemu se godinama krše ljudska prava, a sve je krenulo napadom na Poljudu

slobodnadalmacija.hr/HIA.com.hr
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *