Biznismen iz Srbije želi kupiti hotel Esplanadu Zagreb

Delta Holding, najveća srbijanska kompanija u vlasništvu Miroslava Miškovića  otvorila je nove hotele Ljubljane , Podgorice, Tirane. Namjera je uključiti i Zagreb no ne planiraju graditi novi hotel već kupiti neki od postoječih , želja im je da to bude hotel Esplanada.

Ovaj mjesec Delta službeno otvara svoj novi hotel Intercontinental u Ljubljani, jednu od svojih najvećih investicija u čiju je gradnju uloženo 50 milijuna eura, nakon čega nastavljaju sa širenjem svog hotelskog biznisa u regiji. U Delti ne kriju da im je cilj hotel osim u Ljubljani, otvoriti i u Zagrebu, Podgorici te Tirani.

Na druženju vodstva kompanije s novinarima iz regije, potvrđeno je kako u Zagrebu žele kupiti neki od postojećih hotela, a želja im je da to bude Esplanade. To je novinarima u neformalnom druženju potvrdio i sam Mišković koji se rijetko pojavljuj u javnosti i druženjima s novinarima, dok je tijekom svoje prezentacije kompanije Marija Desivojević Cvetković, više potpredsjednice Delte za strategiju i razvoj, ona izjavila kako je Esplanade njihova želja, no da zasad nisu započeli konkretne razgovore.

Obala ih ne zanima

“Za ovako posao potrebna je i suglasnost druge strane, a Esplanade je naša želja”, kazala je. Nije propustila još jednom pohvaliti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji ih je, kaže, odlično primio u Zagrebu, gdje su i gledali neke lokacije.

“Zasad je naša odluka da ne idemo u građenje novog, već preuzimanje postojećeg hotela koji bi se mogao uklopiti u vrhunske standarde koje postavlja Intercontinental”, rekla je.

Na pitanje imaju li interes za širenje hotelskog biznisa po hrvatskoj obali Desivojević odgovara kako nisu kompanija koju zanima turistički sektor, jer su orijenitrani na otvaranje biznis hotela visoke kategorije u velikim glavnim gradovima.

Uskoro na burzi

Na pitanje razmišlja li Delta i o širenju svog agrobiznisa u Hrvatsku, posebice budu li se prodavale neke Agrokorove kompanije, Ivan Kostić, potpredsjednik Delte za poljoprivredu napomenuo je kako odlično posluju s Agrokorovim kompanijama u Srbiji, posebice Dijamantom, te da bi možda postojao interes za neke tvrtke u Srbije, ali za Hrvatsku ga zasad nemaju.

Delta Holding organizirao je posjet regionalnih novinara svojim agrobiznis tvrtkama – svinjogojskoj farmi u Staroj Pazovi i voćnjaku Čelarevo. Otkrili su im kako im je idući korak izlazak na burzu. Kako su pojasnili, želja im je da kroz godinu i pol njihov Delta Agrar bude izlistana u Londonu ili Varšavi.

“Na tome radimo i namjera nam je da putem burze prikupimo nova sredstva za investicije u agro sektor koji nam odlično posluje i obara sve rekorde”, kazala je Desivojević..

“Delta Agrar je sveobuhvatni poljoprivredni sustav koji je izvozno orijentiran, s natprosječnim rezultatima proizvodnje zahvaljući kontinuiranim investicijama koje su samo u prvoj polovici godine iznosile sedam milijuna eura”, dodao je Kostić.

U prvih šest mjeseci prihod Delta Holdinga iznosio je 243 milijuna eura, što je 13 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Najveći udio u prihodi, više od 50 posto, ostvaren je upravo u Delta
Agraru.

poslovni.hr/HIA.com.hr
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *