Jesen na HRT-u, vračaju se Goran Milić i Mirjana Hrga

Na HRT-u 18.rujna starta nova jesenska sheme a prema nekim informacijama u program se vračaju  Mirjana Hrga (RTL)  i Goran  Milić (Aljazera balkan).

Jesenska shema starta s novim emisijama Petra Vlahova, Romana Bolkovića, Tončice Čeljuske i Barbare Kolar. Šuška se da ćemo na programu javne televizije od ove jeseni ponovo gledati i nove dokumentarne emisije Gorana Milića.

HRT-ovci će svoju shemu, pod motom “Nove boje jeseni”, novinarima predstaviti 12. rujna, a dan kasnije, u posebnoj emisiji, predstavljanje novog televizijskog sadržaja prvi će put moći vidjeti i TV publika.
Ljudi s HRT-a, TV kuće koja je, prema istraživanjima EBU-a, proglašena najgledanijom javnom televizijskom kućom u jugoističnoj Europi, posebno su ponosni na to što će čak 85 posto sadržaja u novoj shemi biti domaće proizvodnje, piše Jutarnji list.

HRT vijesti svakih pola sata

Okosnica Prvog programa u udarnom terminu i ove jeseni ostaje središnji Dnevnik, u kojem će doći do izmjena urednika i voditelja. Prema informacijama, u toj emisiji ostaje Marta Šimić Mrzlečki, a nije još sasvim sigurno hoće li otići Mirjana Posavac i Branimir Farkaša. Navodno za njih se traži zamjena koja bi mogla biti u liku
Ivana Doriana Molnara.

Velike promjene dogodit će se i na HTV-u 4, gdje se uvode vijesti koje će se emitirati svakih pola sata, pa će taj kanal imati najmanje deset sati programa uživo. “Otvoreno” će prema nekim informacijama voditi Mislav Togonal i Damir Smrtić (umjesto prije nekoliko mjeseci smijenjenog Domagoja Novokmeta). Prema nagađanjima ponuda za emisiju “Otvoreno” upučana je i Hloverki Novak Srzić no ona je tu ponudu odbila i u međuvremenu postala direktorica Turističke zajednice grada Makarske. Što se tiče “Otvorenog”, posljednjih dana šuška se da bi HRT-ovci u toj emisiji jako rado vidjeli i Mirjanu Hrgu koja je na RTL-u smijenjena s mjesta urednice i voditeljice RTL-a Danas (jutarnji.hr).
U novoj shemi svoje talk-showove dobivaju Tončica Čeljuska i Petar Vlahov. Čeljuska će u svojoj emisiji “U svom filmu” u prime time terminu ugošćavati uspješne ljude, a Vlahov se seli u Zabavni program s emisijom “Oči u oči”, u kojoj će pratiti društvene događaje, modne trendove, trendove u putovanjima Hrvatskom te s gostom pretresati najaktualniju temu tjedna, koja nije vezana za politiku.

Povratak ‘A strane’ na HRT-u

HRT je odlučio u svoj program staviti još neke zabavne emisije, pa tako show “Kod nas doma” vode Barbara Kolar i Iva Šulentić, a “Koktel bar” Uršula Tolj. Kreće i nova sezona game showa “Volim Hrvatsku” te od publike dobro primljen show “A strana”. Što se tiče dviju prošlogodišnjih zvijezda Zabavnog programa, Romano Bolković sa svojom emisijom ostaje na HRT-u, ali ne i Tihomir Dujmović.

 

Nolin ‘Čuvar dvorca’ na HRT-u

U jesenskoj shemi, uz filmske blockbustere koji će se prikazivati vikendom, neće manjkati ni stranih i domaćih dokumentaraca. Govorka se tako da se sa svojim novim dokumentarnim serijalom na HRT vraća Goran Milić, a sigurno je da ćemo za koji tjedan na programu gledati dokumentarni serijal “Hrvatski premijeri osobno” scenarista i redatelja Gordana Malića. Ovaj osmodijelni serijal portretirat će političko djelovanje i osobni život hrvatskih premijera Stjepana Mesića, Josipa Manolića, Franje Gregurića, Nikice Valentića, Hrvoja Šarinića i Zlatka Mateše, Ivice Račana, Ive Sanadera, Jadranke Kosor i Zorana Milanovića. (slobodnadalmacija.hr)

Što se domaćih serija tiče, s prvim jesenskim danima starta “Čuvar dvorca” Lukasa Nole, a navodno će HRT reprizirati i legendarne “Smogovce”, piše Jutarnji list.

 

 

One thought on “Jesen na HRT-u, vračaju se Goran Milić i Mirjana Hrga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *