Počinje grijanje na zagrebačkom području, Osijeku i Sisku

S kišnim danima stigle su i niže temperature pa se nameće pitanje , kad počinje sezona grijanja ?

Iz HEP-Toplinarstva su javili, u srijedu 20. rujna 2017. će se uključiti grijanje za približno 126.000 krajnjih kupaca s područja Zagreba, Osijeka, Siska, Velike Gorice, Samobora i Zaprešića.

U novoj ogrjevnoj sezoni 2017./2018. grijanje će se najprije uključiti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim i poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

HEP poziva korisnike da privedu kraju započete radove

Iz HEP-a pozivaju sve krajnje kupce koji još obavljaju radove na unutarnjim instalacijama u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

“U skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije (NN 35/14, 129/15), ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje najranije 15. rujna, a uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti.

HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s navedenim donijeti odluku o početku uključivanja grijanja”, poručili su.

“Ogrjevna sezona trajat će najkasnije do 15. svibnja”

“Ukoliko krajnji kupci žele da se započne s grijanjem u njihovoj zgradi prije službenog uključivanja grijanja u svim zgradama spojenim na toplinski sustav, predstavnik suvlasnika treba HEP-TOPLINARSTVU d.o.o. uputiti pisani zahtjev.

Moramo naglasiti da u gradu Zagrebu s danom 17.rujna, ima više od 200 zgrada u kojima su instalacije grijanja na zahtjev krajnjih kupaca još uvijek prazne te im se u slučaju zahlađenja ne može u kratkom roku uključiti grijanje. Predstavnici suvlasnika tih zgrada prije početka punjenja unutarnjih instalacija grijanja trebaju dostaviti pisanu obavijest HEP-TOPLINARSTVU d.o.o. da su svi radovi na instalacijama završeni te da su instalacije spremne za prihvat toplinske energije. Nakon zaprimljene obavijesti, radnici HEP-TOPLINARSTVA d.o.o. će zgradu uvrstiti na prvi mogući slobodni termin za punjenje sustava grijanja.

Bitno je napomenuti da HEP-TOPLINARSTVO d.o.o., zbog ograničenja u količini pogonske vode raspoložive za punjenje instalacija te ograničenih ljudskih resursa, nije u mogućnosti istovremeno obaviti punjenje unutarnjih instalacija i uključivanje grijanja u svim zgradama spojenim na toplinski sustav čije instalacije su joj uvijek prazne. Iz navedenog razloga pozivamo krajnje kupce i predstavnike suvlasnika da u što kraćem roku završe sve radove na instalacijama, kako bi njihova zgrada bila spremna za uključivanje grijanja čim nastupe hladniji vremenski uvjeti.

Ogrjevna sezona traje najkasnije do 15. svibnja naredne godine”, poručili su iz HEP-a.

Dnevni i noćni režim grijanja

HEP-Toplinarstvo toplinsku energiju isporučuje u dnevnom i noćnom režimu rada grijanja, kako je propisano Općim uvjetima za isporuku toplinske energije (NN 35/14, 129/15).
Dnevni režim rada grijanja traje od 6 do 22 h. U dnevnom režimu rada grijanja u razdoblju ogrjevne sezone HEP-Toplinarstvo je dužno osigurati količinu toplinske energije kojom se postižu projektirane temperature zraka prostorija krajnjeg kupca prema tehničkim propisima.

Noćni režim rada grijanja traje od 22 do 6 h. U noćnom režimu rada grijanja u razdoblju ogrjevne sezone HEP-Toplinarstvo je dužno osigurati količinu toplinske energije kojom se u prostorijama krajnjeg kupca može postići prosječna temperatura viša od 15 °C ± 1 °C.

HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *