Cerar otkazao dolazak u Zagreb

Slovenski premijer Miro Cerar otkazao je posjet Hrvatskoj zakazan za 27. rujna, nakon govora premijera Plenkovića u UN-u , objavila je slovenska agencija STA.

Mi ostajemo otvoreni za dijalog, ali samo ako Hrvatska prihvati arbitražnu presudu i bude spremna na suradnju za provedbu arbitražne presude, kazao je Cerar.

Premijer Andrej Plenković je u New Yorku rekao da je upravo Hrvatska ta koja se pridržava međunarodnog prava odgovarajući na napade slovenskih dužnosnika da Hrvatska ne poštuje međunarodno pravo jer ne priznaje arbitražnu presudu o granici proizašlu iz procesa kojega je Slovenija kompromitirala.

Cerar je jučer u razgovoru s hrvatskim premijerom potvrdio da će se idućeg tjedna u Zagrebu sastati s njim te dodao da ustraje na tome da glavna tema bude primjena sporne arbitražne presude o granici između dviju država. Dogovorili smo se za sastanak 27. ovog mjeseca u Zagrebu gdje ćemo nastaviti razgovor o granici između Slovenije i Hrvatske, pri čemu ću zastupati stajalište da to mora biti središnja tema razgovora, a želim razgovarati o implementaciji, kazao je jučer Cerar za STA.

HRT/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *