Hrvati se pravilnikom izbacuju s odgovornih mjesta Sudske policije

Večernji list je prije nekoliko mjeseci pisao o procesu izbacivanja kadrova hrvatske nacionalnosti iz zapovjednoga lanca Sudske policije u Federaciji BiH. Sada su odgovorni, izgleda, odlučili taj proces privesti kraju i u cijelosti sve Hrvate izbaciti s odgovornih mjesta.

– Ranija očitovanja Vrhovnog suda FBiH, koji upravlja Sudskom policijom, o toj temi samo su poslužila za smanjenje interesa medija za tu temu. U međuvremenu je nastavljeno sustavno izbacivanje Hrvata iz rukovodnih struktura u Sudskoj policiji. To se otvoreno vrši kroz interna unapređenja, a sada se, daleko od očiju javnosti, rade promjene pravilnika o unutarnjoj organizaciji i uredbe o činovima u Sudskoj policiji. Dovoljno je reći kako je dio procesa obavljen u vrijeme godišnjih odmora – rekli su za Večernji list sugovornici iz Sudske policije BiH.

Nema više zamjenika

Izmjenama pravilnika u unutarnjoj organizaciji predviđeno je ukidanje dužnosti zamjenika glavnog zapovjednika. Sudska policija bi bila jedina policijska organizacija u BiH koja u svojoj organizacijskoj strukturi nema dužnost zamjenika ravnatelja, odnosno, u ovom slučaju zamjenika glavnog zapovjednika.

Više o ovoj temi u tiskanom izdanju vecernjeg lista

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *