GIMNASTIKA: Tin Srbić postao svjetski prvak

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić  osvojio je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu naslov svjetskog prvaka na preči, što je ujedno i najveći uspjeh u povijesti hrvatske gimnastike.

Srbić je u kvalifikacijama bio ukupno treći, a u svom premijernom nastupu na SP-u 21-godišnji Zagrepčanin je došao do nevjerojatnog uspjeha. Tin je u kvalifikacijama odradio vježbu za ocjenu 14.366, a u finalu je bio još bolji (14.433) i to mu je donijelo uvjerljivo zlato ispred Nizozemaca Epke Zonderlanda (14.233) i Barta Deurlooa (14.200). Član zagrebačkog kluba Hrvatski sokol ostavio je iza sebe europskog prvaka Švicarca Pabla Braeggera i još nekolicinu puno iskusnijih protivnika te je priredio veliko iznenađenje na preči.

Hrvatska gimnastika je dosad na svjetskim prvenstvima osvojila samo jednu medalju i to Marija Možnika koji je 2014. godine bio brončani, također na preči.

Nevjerojatno finale, osvojio sam zlatnu medalju, još ne znam što se točno događa, moram malo prespavati da bi bio svjestan. Osjećao sam se odlično prije samog nastupa, nisam uopće gledao kako su drugi dečki odradili svoje vježbe nego sam se koncentrirao na svoju, rekao je Srbić.

Kad sam došao gore i pripremao se za svoju vježbu pogledao sam gore na ekran da vidim je li Japanac dobio ocjenu i krajičkom oka sam uočio  14.233 da je bila od Zonderlanda prva ocjena. Pomislio sam u sebi “Isuse, to stvarno možeš sa svojom pravom vježbom ostvariti”, ali sam se uspio smiriti, rekao sam si “samo radi ono što uvijek radiš na treningu”. Možda još malo bolja vježba nego na treningu, stvarno sam presretan, još ne vjerujem da se to dogodilo, rekao je Srbić.

Poredak:

1. Tin Srbić (HRV) 14.433
2. Epke Zonderland (Niz) 14.233
3. Bart Deurloo (Niz) 14.200
4. Pablo Braegger (Švi) 13.733
5. Hidetaka Miyachi (Jap) 13.733
6. David Beljavskij (Rus) 13.533
7. Randy Leru (Kuba) 13.100
8. Oliver Hegi (Švi) 12.733

hrt/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *