Prevrnuo se autobus pun djece

Kod Slavonskog Broda u mjestu Vranovci nedaleko se prevrnuo se autobus pun djece. Osmero djece iz autobusa prevezeno je u bolnicu u Slavonskom Brodu. Ozljede im nisu opasne po život. Vozač automobila koji je išao ususret autobusu pogunuo je.

Ostalu djecu autobus je odvezao u Osnovnu školu Vranovci gdje ekipe hitne službe obavljaju detaljni liječnički pregled. Prema doadašnjim informacijama njih još sedmero bit će prebačeno u bolnicu zbog mučnine i povraćanja te sumnji na mogući potres mozga.

 

Automobil iz suprotnog smjera prešao u krivi trak

Nesreća se dogodila kad je automobil, koji je išao u susret autobusu, navodno zbog puknuća gume prešao u suprotni trak. Vozač autobusa navodno je pokušao izbjeći sudar.

U autobusu je bilo ukupno 61 dijete i šest učiteljica. Djeca iz Slavonskog Šamca išla su na kazališnu predstavu u Slavonski Brod. Više informacija o tome kako je došlo do nesreće znat će se nakon očevida policije.

Reagirala i Vlada


Na vijest o prevrtanju autobusa s djecom reagirali su u Vladi. Premijer Andrej Plenković odmah nakon što je doznao za nesreću kontaktirao je brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, a državi tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić je po premijerovom nalogu kontaktirao ravnatelja bolnice u Slavonskome Brodu. Premijer je izrazio sućut obitelji poginulog vozača te želju za što bržim oporavkom ozlijeđene djece.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak reagirala je na vijest o prometnoj nesreći. Za početak, izražavam sućut obitelji poginulog vozača. Također, želim zahvaliti službama na hitnoj reakciji i želim svoj djeci brzi oporavak. Ministarstvo je odmah poslalo državnog tajnika za odgoj i obrazovanje u Slavnoski Brod da vidi možemo li i mi kako pomoći, priopćila je ministrica.

hrt/HIA.com.hr
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *