AKCIJA AGROKOR: Todorići su navodno u Londonu, spremaju svoju obranu

U ponedjeljak je krenula policijska akcija Agrokor u kojoj je privedeno 12 osoba, 3 su bile nedostupne. Tri glavna aktera aktera ove akcije iz obitelji Todorić jučer nije bilo u svojem domu. Na adresi Kulmerovih dvora u Zagrebu policija je zatekla samo zeta Ivice Todorića Hrvoja Balenta koji je također priveden na ispitivanje.

Spekulira se da se Ivica Todorić i njegovi sinovi, Ante i Ivan, također osumnjičenici u postupku, nalaze u Londonu gdje navodno spremaju svoju odbranu.

Na akciju DORH-a  na svom blogu reagirao je i Ivica Todorić. Za njega je akcjia ipak neočekivana “jer u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela, pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan euro otuđenog i pronevjerenog novca već bih bio u zatvoru. No to jednostavno nije istina. Riječ je o političkom procesu. Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti”, poručuje Todorić.

Na blogu je napisao i ovo:

Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi. To ću učiniti u sljedećih nekoliko dana, jer su mi teško povrijeđena ljudska prava. Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnom povjerenstvu ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je vjerojatno dogovoreno na subotnjem sastanku u Vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina. Svojim ću se javnim djelovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protuustavne radnje i premijera Plenkovića, ministra Božinovića i gospođe Dalić koji obilno politički sponzoriraju Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, gospodarske i financijske štete. Niti uhićenja niti eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti me neće spriječiti”, stoju u novom Todorićevu blogu.

Uhućeno 12 osoba , tri su bile nedostupne

U opsežnoj policijskoj akciji uhićeni Todorićevi najbliži suradnici:  Tomislav Lučić, bivši član nadzornog odbora Agrokora, Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora te Mislav Galić, bivši izvršni potpredsjednik Agrokora za poslovnu grupu Hrana. Priveden je i Ivan Crnjac član Agrokorove uprave i izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržišta kapitala. U sklopu akcije slobode je lišena i Piruška Canjuga te Damir Kuštrak, dugogodišnji menadžer Agrokora i bivši predsjednik HUP-a.

Također se doznaje da su još uhićeni i Marijan Alagušić, bivši savjetnik u Agrokoru, Alojzije Pandžić, bivši šef računovodstva, Hrvoje Balent, Todorićev zet i bivši potpredsjednik koncerna te Ivica Sertić, bivši čelnik Jamnice. Uz njih, privedeni su i revizori Olivio Discordia i Sanja Hrstić iz kuće Baker Tilly koja je godinama izrađivala revizorska izvješća za Agrokor. Akcija je početak opsežnih istraga, potvrdio je DORH.

Spekulira se da se Ivica Todorić i njegovi sinovi, Ante i Ivan, također osumnjičenici u postupku, nalaze u Londonu.

AKCIJA AGROKOR: Policija ušla u Kulmerove dvore

 

hrt/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *