Uragan Ofelija pogodio u Irsku, troje poginulih

Tropska oluja Ofelija pogodila je Irsku. Troje ljudi je poginulo, javlja britanski The Guardian.

Prema jvaljanju Hrvata koji žive u Irskoj, uragan je zahvatio južni obalni dio (grad Cork) u ponedjeljak ujutro a u Dublinu se osjetio u tri sata poslijepodne.  U večernjim je satima puhao jak vjetar. Tri su osobe stradale od čega jedna žena u autu.

U Irskoj su i danas zatvorene škole i bolnice. Ovo bi mogla biti najgora oluja od 1961.godine kada je uragan Debbie iz 1961. uzrokovao smmrt 12 ljudi, istiću ireske vlasti.

Pripadnici vojske raspoređeni su u nekim područjima kako bi pomogli u utvrđivanju nasipa u slučaju poplava. Meteorološka služba upozorava na moguće poplave i razoran vjetar od 130 kilometara na sat koji bi mogao oštetiti zgrade.

Irci pozvani na opreznost

Vjetrovi snage uragana mogli bi pogoditi sve dijelove zemlje, a snažni vjetrovi tropske oluje mogu se očekivati i u Walesu te na sjeveru i zapadu Engleske, objavio američki Nacionalni centar za uragane. “Sve aktivnosti koje nisu nužno potrebne moraju se odgoditi. Nemojte sutra biti na otvorenom po ovoj oluji”, poručio je stanovnicima Sean Hogan, voditelj centra za izvanredna stanja. Britanski mediji uspoređuju Ofeliju s Velikom olujom iz 1987. koja je uraganskim vjetrovima pogodila Veliku Britaniju.

Tropska oluja Ofelija je šesti veliki uragan ove godine koji se formirao iznad Atlantika, a tijekom noći je oslabio na razinu tropske oluje. U ponedjeljak prijepodne Ofelija se nalazi na oko 300 kilometara južno od Irske.

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *