AKCIJA AGROKOR: Osumnjičeni danas pred sucem

Osumnjičeni u slučaju akcije Agrokor, njih 12 u utorak je dalo iskaz pred tužiteljima u DORH-u a danas će se u 12,00 sati naći pred sucem. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda trebao bi odlučiti hoće li osumnjičenima odrediti istražni zatvor ili će se braniti sa slobode. Podsjetimo optuženi su za zlouporabu u gospodarskom poslovanju, za krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Ročište na koje bi, nakon još jedne prespavane noći u policijskom pritvoru na Oranicama, trebalo biti dovedeno 12 osumničenika ,tri su nedostupna, na zagrebačkom Županijskom sudu za srijedu u podne.

Nastavlja se i pretraga rezidencije Todorićevih, Kulmerovih dvora. I dok se još ne zna gdje je Ivica Todorić, odvjetnik njegova sina Ante potvrdio je da ga je policija kontaktirala te da će se on do kraja tjedna odazvati pozivu na razgovor.

DORH traži istražni zatvor za sve osumnjičene

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, vještake, sudionike postupka, protiv svih 15 osumnjičenika.

više u nastavku dana

AKCIJA AGROKOR: Trojica Todorića je izvan Hrvatske
AKCIJA AGROKOR: Dvanaestorica privedenih ispitana
AKCIJA AGROKOR: Todorići su navodno u Londonu
AKCIJA AGROKOR: Policija upala u Kulmerove dvore

 

hrt/HIA.com.hr
foto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *