Ante Todorić stigao u Zagreb, dao izjavu DORH-u

Ante Todorić danas je stigao u Zagreb. Nakon što je dao iskaz i potpisao izjavu u Županijskom državnom odvjetništvu s dvojicom svojih odvjetnika Frane Olujić i Rajko Čogurića izišao je kroz stražnji izlaz zgrade i uputio se u obiteljsku rezidenciju Kulmerovi dvori. Kratko je razgovarao s novinarima.

Ja sam kao što sam obećao došao u Hrvatsku, porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se“, rekao je Ante Todorić, koji nije odgovorio na pitanje novinara gdje se nalazi njegov otac.
Odvjetnik Fran Olujić kazao je da će njegov klijent vjerojatno par dana provesti s obitelji, a onda se vratiti u London na svoju adresu, a tamo je i zaposlen. Tereti ga se za dva kaznena djela, zlouporabu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave, rekao je Olujić. Na pitanje novinara, rekao je kako ne zna gdje su Ivica ni Ivan Todorić.

Iskaz Ante Todorića smatra se bitnim jer je on jedan od četiri člana Sektora riznice Agrokora. Ostali članovi su Ivica Todorić, Tomislav Lučić, Ivan Todorić. Dosadašnja istraga pokazala je da se u Sektoru riznica donosile strateške financijeske odluke. To tijelo bilo je iznad svih menadžera i uprava ostalih sestrinskih tvrtki. Navodno je nakon pretraga kuća, stanova i ureda ustanovljeno da nedostaje dokumentacija vezana uz rad tog tijela.

Navodno su samo njih četvorica upravljala i izdavanjem mjenica koje su poslužile kao prikriveno sredstvo financiranja Agrokora.

Odvjetnik Rajko Čogurić potvrdio je da je ispitivanje trajalo petnaestak minuta te da je Ante Todorić u kratkim crtama iznio obranu.

Antin otac Ivica, kojemu je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa će se za njim najvjerojatnije raspisati tjeralica.

Nedostupan je i mlađi sin Ivan Todorić, a za razliku od njegova brata čiji su odvjetnici i ranije otkrili da je bio u Londonu Ivanova adresa nije poznata. Njegova odvjetnica Jasna Novak nije dostupna za izjavu.

Odvjetnici Ivice Todorića najavili su ranije žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor koji se prema tvrdnjama tužiteljstva okoristio za preko milijardu kuna.

Da je došao u Republiku Hrvatsku potvrdio je to njegov odvjetnik Fran Olujić. Olujić je u razgovoru za HRT potvrdio da će njegov branjenik već danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

“Mogu potvrditi da je kao što je obećao došao u mojoj pratnji. Tijekom dana ćemo obaviti prvo ispitivanje u DORH-u. Iznijet ćemo obranu u kratkim crtama. Ante će reći da se ne smatra krivim za ono što im se stavlja na teret”, kazao je Fran Olujić u telefonskom razgovoru za HRT.

HRT/HIA.com.hr
foto:screen

AKCIJA TODORIĆ:  Uhićeni pred sucem
AKCIJA AGROKOR: Trojica Todorića je izvan Hrvatske
AKCIJA AGROKOR: Dvanaestorica privedenih ispitana
AKCIJA AGROKOR: Todorići su navodno u Londonu
AKCIJA AGROKOR: Policija upala u Kulmerove dvore

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *