Carolina Goic Boroevic kanditat za Čilenasku predsjednicu

U Čileu se idući mjesec , 19.studenog, održavaju predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori . Svoju kandidaturu za predsjednicu te zemlje istaknula je i Carolina Goic Boroevic (Karolina Gojić Borojević) , čelnica Demokršćanske stranke. Carolina je Čileanka koja ima hrvatske korijene.

Tko je Carolina ?

Rođena je 20. prosinca 1972. godine u Punta Arenasu . Nakon što joj je otac Pedro Danilo Goic Karmelic (Pedro Gojić Karamelić) protjeran sa sveučilišta, poveo je obitelj u inozemstvo. U Salvadoru, Gvatemali i Ekvadoru su živjeli do 1986. Nakon povratka u domovinu, Goic završava srednju školi u studij za socijalnog radnika. Na istom je fakultetu kasnije magistrirala ekonomiju.

Stric joj je bivši biskup Alejandro Goic. Majka Maria Juana prezivala se Boroevic Yutronic. Ima dvije kćeri, Catalinu i Alejandru. Sa suprugom Christianom Kirkom oformila je obitelj u Punta Arenasu, gdje se počela baviti politikom.

Otac je jako utjecao na njene političke i društvene stavove. Pedro Goic bio je vođa Demokršćanske stranke i blizak suradnik bivšeg predsjednika Eduarda Frei Montalve. Bila je prva žena zastupnica regije Maggallanes i čileanske Antarktike; na to je mjesto izabrana 2005., a reizabrana četiri godine kasnije. 2013. postaje senatorica ove regije. Bila je članicom čilenasko-hrvatske međuparlamentarne grupe.

Carolina je udata i ima dvije kčeri.

Čileanski predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori održat će se 19. studenog. Ukoliko dođe do drugog kruga predsjedničkih izbora on bi se mogao održati 17. prosinca. Prema anketi provedenoj prošlog mjeseca, Goic Boroevic nema puno šanse na izborima. Favorit je konzervativni Sebastian Pinera, a slijedi ga dvoje kandidata ljevice – Beatriz Sanchez i Alejandro Guillier.

Facebook profil Carolina Goic Boroevic

 

HIA.com.hr
foto:facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *