Todoriću blokirana imovina uključujći i Kulmerove dvore


Županijski sud u Zagrebu blokirao je svu imovinu Ivice Todorića. Time je odobren zahtjev Državnog odvjetništva kako bi se, nakon što proces jednog dana bude okončan, osigurala naplata štete. Blokada se odnosi i na 55.000 m2 Kulmerovih dvora gdje 1/4 pripada Ivici Todoriću.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić izjavio je Hini da je istraga u slučaja Agrokor u najranijoj fazi postupka i označena s oznakom tajnosti. No, prema informacijama koje proizlaze iz zemljišnoknjižnog izvadka, čiji je preslik objavljen u medijima, Todorić po zahtjevu Državnog odvjetništva ne smije raspolagati svojom četvrtinom Kulmerovih dvora gdje je živio s obitelji. Ta nekretnina, nakon blokade, ne smije se prodati niti opteretiti.

Prema zemljišnim knjigama rezidencija obitelji Todorić u vlasništvu je Ivice Todorića te njegovih sinova i kćeri, čiji udjeli nisu blokirani.

I dalje se nezna gdje je Ivica Todorić


I dalje se ne zna gdje je Ivica Todorić. Prema svim informacijama, na korak je do statusa bjegunca jer se očekuje da će tužiteljstvo izdati europski uhidbeni nalog. Ako je točno da se skriva u Londonu, Velika Britanija imat će rok od 60 dana za izručenje. Kako Todorić tvrdi da je žrtva političkog progona, procedura izručenja mogla bi biti složenija.

Istovremeno državno odvjetništvo žalilo se na odluku da se ostali  osumnjičenici tijekom istrage brane sa slobode. Izvanraspravno vijeće žalbu je raspravilo odmah, a odluku će donijeti i objaviti početkom idućeg tjedna.

I dok su Ivica Todorić, kao i mlađi sin Ivan, i dalje na nepoznatoj lokaciji Ante Todorić  u petak je prijepodne ispitan u državnom odvjetništvu gdje je odbacio optužbe da je kriv za zloupotrebu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave u slučaju Agrokor. (hrt.hr)

HIA.com.hr
foto:

AKCIJA TODORIĆ:  Ante Todorić stigao u Zagreb
AKCIJA TODORIĆ:  Uhićeni pred sucem
AKCIJA AGROKOR: Trojica Todorića je izvan Hrvatske
AKCIJA AGROKOR: Dvanaestorica privedenih ispitana
AKCIJA AGROKOR: Todorići su navodno u Londonu
AKCIJA AGROKOR: Policija upala u Kulmerove dvore

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *