DORH izdao tjeralicu za Ivicom Todorićem, on se oglasio na blogu

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo raspisalo je u subotu tjeralicu za Ivicom Todorićem protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora.

Zagrebački Županijski sud odredio je istražni zatvor samo za Ivicu Todorića, a ostali su u srijedu, 18. listopada pušteni da se brane sa slobode.

Ukupnoj šteti tužiteljstvo pribraja i nepripadnu korist od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za “jednu pravnu osobu” krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Ministar Božinović je ranije najavio mogućnost raspisivanja tjeralice i još jednom ponovio kako je cijeli postupak usklađen s domaćim i europskim zakonodavstvom. “Sve što se radi, radi se u skladu s domaćim i europskim zakonodavstvom. Tu nema nikakvih dvojbi”, izjavio je ministar Božinović u subotu novinarima nakon obilježavanja Dana bez mobitela u prometu, upitan postoji li problem s izručenjem Ivice Todorića, koji se navodno nalazi u Londonu.

Todorić se oglasio na blogu

Ivica Todorić u nedjelju je na svom blogu poručio kako će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se “suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika”, nakon što je u subotu za njim raspisana tjeralica.

Da bi me spriječili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih osobno, brzopleto su sastavili sramotnu kaznenu prijavu kako bi me pritvorili. Čim završim prikupljanje relevantnih dokaza vraćam se u Hrvatsku kako bih se suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države“, kaže Todorić u novom priopćenju na svom blogu na kojem se od rujna redovito mogu čitati njegove objave.(vecernji.hr)

HIA.com.hr
foto:


AKCIJA TODORIĆ:  Ivici Todoriću blokirana imovina
AKCIJA TODORIĆ:  Ante Todorić stigao u Zagreb
AKCIJA TODORIĆ:  Uhićeni pred sucem
AKCIJA AGROKOR: Trojica Todorića je izvan Hrvatske
AKCIJA AGROKOR: Dvanaestorica privedenih ispitana
AKCIJA AGROKOR: Todorići su navodno u Londonu
AKCIJA AGROKOR: Policija upala u Kulmerove dvore

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *