U Sloveniji u drugom krugu izbora pobijedio Borut Pahur

U Sloveniji je danas održan drugi krug predsjedničkih izbora. Pobijedioa je aktualni predsjednik Borut Pahor. Ovo su šesti slovenski izbori otkako je država stekla neovisnost.
Pahor osvaja 54 posto, a njegov protukandidat gradonačelnik Kamnika  Marjan Šarec  osvojio je 46 posto glasova, pokazuju neslužbeni rezultati nakon prebrojanih 40 posto listića. Šarec je večeras oko 20 sati priznao poraz i čestitao Pahoru čija se izjava očekuje uskoro.

. Dobije li aktualni predsjednik većinu glasova, što se očekuje, postat će nakon Milana Kučana drugi slovenski predsjednik koji je uspio osvojiti dva mandata.

Malo više od 1,7 milijuna birača  odlučivalo je  hoće li dati drugi mandat sadašnjem predsjedniku Borutu Pahoru, koji je u prvom krugu osvojio 47 posto, ili izabrati njegova konkurenta, 15 godina mlađeg gradonačelnika Kamnika Marjana Šareca. Na izbore je izašlo nešto od 40 posto birača.

Dobije li aktualni predsjednik većinu glasova, što se očekuje, postat će nakon Milana Kučana drugi slovenski predsjednik koji je uspio osvojiti dva mandata. Birališta se zatvaraju u 19 sati, a nepotpuni službeni rezultati očekuju se kasno večeras.

 

hrt/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *