HNS povjerio Daliću reprezentaciju za Rusiju 2018.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su se oko uvjeta daljnje suradnje na sastanku održanom u sjedištu Saveza pa će tako Dalić povesti hrvatsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Podsjetimo, Dalić je preuzeo reprezentaciju nakon remija protiv Finske te je pobjedom protiv Ukrajine osigurao dodatne kvalifikacije, u kojima su vatreni s ukupnih 4:1 slavili protiv Grčke i tako izborili deseto veliko natjecanje od samostalnosti.

Zlatko Dalić apsolutno je opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan odabir nakon Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi put čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije. Izborniku čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osigurat ćemo maksimalne uvjete uoči Rusije kako bismo tamo mogli ostvariti što bolji rezultat – izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Ponosan sam na ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velike važnosti za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor, što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru Saveza na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati svoj maksimum kako bi reprezentacija igrala na što višoj razini, kao što i priliči kvaliteti igrača koje imamo u svojim redovima – dodao je izbornik Zlatko Dalić.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza verificirat će ovaj dogovor na sjednici idućega tjedna, nakon čega će biti potpisan ugovor o suradnji.

Hrvatska izborila plasman za SP u Rusiji 2018.

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:hns

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *