JGL širi svoje poslovanje u Europi i Aziji

Jadran Galenski laboratorij (JGL), jedna od najvećih hrvatskih farmaceutskih tvrtki. Ove godine imao je velik iskorak na nova tržišta potpisom ugovora s 14 kompanija, za tržišta naših strateških regija – EU, MENA i ASEAN.

Ovoj kompaniji su najvažnija tržišta zemljalja bivše Jugoslavije, Rusija i Kazahstan. Rusija ima najveći utjecaj u prihodima

U EU je potpisao više ugovori, prije svega OTC proizvode (bezreceptni lijekovi) u Rumunjskoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj.

U Italiji, Rumunjskoj, Poljskoj i Španjolskoj je počela prodaja  a do kraja godine očekuje se realizacija u Francuskoj, Poljskoj, Portugalu, Mađarskoj, Austriji i na Filipinima.

U MENA regiji (Bliski istok i sjeverna Afrike) naročito je važan iskorak u multiteritorijalnom ugovoru sa švicarskom kompanijom za portfelj inovativnog lijeka u spreju, a na tržištu ASEAN ( Savez država Jugoistočne Azije) značajan je ugovor s kompanijom koja će raditi distribuciju i prodaju brenda Aqua Maris.

Osim Filipina, na tržištu Azije JGL posluje u Tajlandu, Maleziji i Singapuru, a u registracijskom je procesu za tržište Vijetnama i Tajlanda.

Na tržištima izvan EU početak plasmana proizvoda nije jednostavan i traje puno dulje nego unutar Unije. – Novi partnerski savezi uvelike doprinose razvoju poslovanja, oni su ključna poluga u realizaciji strateškog cilja internacionalizacije poslovanja – kaže direktorica globalnog razvoja poslovanja u JGL-u Dunja Siuc Valković.

vecernji.hr/HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *