Uranjeno kićenje božićnog drvca evo što ono znaći ljudima?

 

Svi oni koji uživaju u kićenju božićnog drvca i doma ranije nego što je uobičajeno prisutno je nekim u obiteljima . Američki psiholozi i psihijatri tvrde da su osobe tih obitelji sretnije od ostalih koji čekaju vrijeme neposredno prije Božića, prenosi Independent.

Čim iz podruma iznesete kutije s božićnim ukrasima, počnete prebirati po njima i uključite svjećice, budite “dijete u sebi”, a to može biti samo pozitivno, smatra psihoterapeutkinja Amy Morin, ujedno autorica bestsellera pod nazivom “Trinaest stvari koje ne rade mentalno snažne osobe”.

Podsjetnik na sretna vremena

“Pojedincima koji su izgubili bliske osobe blagdani služe kao podsjetnik na sretna vremena provedena s njima. Uranjeno ukrašavanje pomoći će im da se osjete povezanima s tim dragim osobama”, objasnila je.

“Naravno, niz je simptomatičnih razloga zbog kojih pojedinci opsesivno ukrašavaju unutarnji i vanjski prostor božićnim ukrasima, no u većini slučajeva riječ je o sjeti za prošlim vremenima”, s Annom Morin se složio i američki psihoanalitičar Steve McKeown.

poslovni darovi
božićni pokloni-odaberite hrvatski proizvod

Dodaje da se “u svijetu prepunom stresa i tjeskobe ljudi rado povezuju sa stvarima koje ih čine sretnima, istodobno ih vraćajući u djetinjstvo.”

“Božićni ukrasi jednostavno su sjećanje na čarobne emocije koje smo doživjeli kao djeca u trenutku kada smo pod jelkom pronalazili darove. Dakle, ukrašavanje prostora božićnim ukrasima ‘vraća’ te čarobne emocije i u nama izaziva osjećaj smirenosti i sreće”, kaže McKeown.

“Često su blagdani neka vrsta podsjetnika na drage nam ljude koji više nisu među živima. Ili nas božićna jelka podsjeća na djetinjstvo i vrijeme kada smo još vjerovali u Djeda Božićnjaka”, pojašnjava.(narod.hr)

HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *