Spriječen atentat na britansku premijerku May

Dva su muškarca optužena da su planirali napad na britansku premijerku Theresu May, navode mediji i londonska policija, a saslušanje će se održati u srijedu u Londonu.

Naa’imur Zakariyah Rahman (20) i Mohammed Aqib Imran (21) planirali su počiniti bombaški napad kod sigurnosnih ograda oko Downing streeta te potom napasti Theresu May nožem, izvijestilo je više medija.

Ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd u utorak je kazala da su “22 islamističke terorističke zavjere” spriječene nakon ubojstva vojnika nasred ulice u Londonu u svibnju 2013.  Devet ih je onemogućeno nakon napada u ožujku na Westminsterskom mostu te ispred parlamenta.

Iz policije se saznaje da je u tijeku više od 500 protuterorističkih istraga koje uključuju više od 3 tisuće osoba. Prethodno je već istraženo zbog terorizma 20.000 osoba.(hrt.hr)

Spriječeno još devet terorističkih napada

Osumnjičenici su pritvoreni tijekom vikend racija u Birminghamu i Londonu te su optuženi za terorizam, a danas bi se trebali pojaviti na sudu. Šef sigurnosne službe MI5 Andrew Parker jučer je ministrima otkrio detalje o planiranju tog terorističkog napada te je dodao i kako su službe spriječile još devet napada u Velikoj Britaniji prošle godine.

Londonska policija je izvijestila da su 20-godišnji Zakariyah Rahman iz Londona i 21-godišnji Mohammed Aqib Imran iz Birminghama optuženi za planiranje terorističkog napada.

Glasnogovornik Scotlanda Yarda odbio je potvrditi jesu li uhićenja povezana s planom napada na britansku premijerku Theresu May. (vecernji.hr)

HIA.com.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *