Švedski bloger, Hrvatsku treba posjetiti bar jednom u životu

Švedski bloger Alex Waltner , švedski nomad kako sam sebe naziva, zaljubljenik je u putovanja a nakon  posjeta Hrvatskoj i oduševio se onim što je vidio i doživio. Napisao je članak i naveo 55 razloga zašto bi svatko bar jednom u životu trebao posjetiti Hrvatsku.

Priroda
Na prvom mjestu ovaj švedski bloger izdvaja prirodu “Mnoge zemlje imaju lijepu prirodu ali Hrvatska ima vrlo raznolik krajolik s planinama, jezerima, rijekama, Jadranskim morem, šumama i mnogim otocima”!

Prikladne cijene
Dok su Dubrovnik, Split i Hvar odredišta za bogataše, postoji mnogo više odredišta gdje su cijene cijene smještaja i hrane prihvatljive i dobit ćete dobru uslugu za svoj novac, piše Waltner.

Plitvice jezera
Spektakularni pogledi, slapovi i jedna od najupečatljivijih tirkiznih voda koje sam ikad vidio  piše ovaj bloger.

Hrana
Postoje mnoga hrvatska jela koja su jedinstvena, uz obalu su poznata po plodovima mora a u unutražnjosti i u Zagrebu primjerice  zastupljena su tradicijska jela s puno okusa. Izdvojio je pašticadu, štrukle, škampe na buzaru, istarske fuže, punjene paprike, sarma, čobanac, povrće na žaru i na kraju pršut.

Dubrovnik
Ako ste obožavatelj Igre prijestolja (serija je snimana i u Dubrovniku) onda vjerojatno već prepoznajete ovo mjesto .  Međutim, ovaj grad je puno više od toga. U Dubrovniku možete istražiti pravu povijest iz davnih vremena i vrlo je dobro očuvana. Nedaleko od Dubrovnika možete posjetiti i bujni otok Lokrum, koji je također od povijesne važnosti.

Waltner ističe i zagrebačko groblje Mirogoj te  Omiš za koji kaže da tu možete doći do adrenalina uz cepelin ili rafting. Mi smo probali cepelin i bilo je zabavno!

 

Dioklecianova palaća u Splitu  je na osmom mjestu redoslijeda, zatim spektakularne plaže kao što su plaže Lubenica, Vela, Dubovica (Hvar), Zlatni Rat u Bolu na Braču, Primošten, uvala Lovrečina u Postirama na Braču, Prozid u Vela Luci na Korčuli te plaža Zrče na Pagu.

Tjedan jahti
Zamislite da ćete provesti tjedan dana na jahtu s prijateljima i novim prijateljima, zabavljati se na suncu, istraživati Jadransko more i uživati u životu na moru. To je popularan festival za mlade iz cijelog svijeta,a ako vam je zanimljiv pogledajte ovaj video

Crkva Svetog Marak u Zagrebu
Vjerojatno najposebmnija crkva koju sam ikad vidio, a vidio sam ih dosta! Krov crkve Sv. Marka je izvanredan i izgleda gotovo poput kućice od medenjaka ili slično. Ako idete u Zagreb, ovo mjesto ne smijete propustiti!

Preostale razloge posjeta Hrvatskoj i slike pogledajte na stranici https://www.swedishnomad.com/55-reasons-to-visit-croatia/

Hvala Aleks i dobro došao ponovo u Hrvatsku !

HIA.com.hr
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *