Sudarili se teretni brod i tanker s naftom, tanker eksplodirao

U kineskim vodama sudarili se teretni brod i tanker s naftom. Tanker se kasnije zapalio i eksplodirao. U sudaru se  32 osobe smatraju nestalima, objavilo je kinesko ministarstvo prometa.
Iranski tanker se zapalio kada se sudario s kineskim teretnim brodom otprilike 300 kilometara od Šangaja. Tanker je prenosio 136.000 tona nafte eksplodirao je u Istočnom kineskom moru, što bi moglo izazvati golemu ekološku katastrofu, javljaju mediji.
Od 32 člana posade pronađeno je tek jedno tijelo, a nada da će spasilački brodovi pronaći preživjele je vrlo mala. Brodovi koji su u potrazi za posadom morali su se povući na sigurnu udaljenost.

Sudar broda i tankera

Sudar se dogodio u subotu 6.siječnja oko 20 sati po lokalnom vremenu. Tanker  je prevozio 136.000 tona goriva i zapalio se.
S
pasilačke službe su u nedjelju nastavile potragu za posadom koju je činilo 30 državljana Irana i dva Bangladešanina.  U ranim jutarnjim satima u nedjelju požar je još gutao tanker, a na površini vode bili su vidljivi tragovi nafte.
Nesreća se dogodila oko 160 nautičkih milja (300 km) istočno od ušća rijeke Yangtze, nedaleko od Šangaja, na istoku Kine. Tanker Sanchi plovio je pod panamskom zastavom i bio je dug 274 metra. Plovio je za iransku kompaniju Bright Shipping prema Južnoj Koreji, gdje je trebao iskrcati teret, objavilo je kinesko ministarstvo.

Kineski teretni brod, koji je plovio pod zastavom Hong Konga, prevozio je 64.000 tona žitarica i nije oštećen u sudaru. Njegova posada, koju čini 21 osoba kineske nacionalnosti, na sigurnom je.

U potrazi i spašavanju sudjeluje osam kineskih brodova. Južna Koreja također je poslala brod obalne straže, javlja agencija Nova Kina.

hrt/HIA.com.hr
foto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *